Vanalinna äripindade turg kõigub, hind hetkel 14 eurot m2

Tallinna vanalinnas on hetke seisuga pakkumisel rekordarv äripinda, hind liigub üles.

KV.EE ärijuht Tarvo Teslon ütles kinnisvarauudistele, et vanalinna äripindade üüriturg on suhteliselt väike ja seetõttu ka kiirelt muutuv. "Kuulutuste arv portaalis KV.EE kõigub pidevalt. Näiteks aasta tagasi juunis oli pakkumisi ainult 80 äripinda, mis on viimase 5 aasta väikseim kogus. Samas oli oktoobris rekordiline pakkumine, lausa 123 kuulutust.

Kui aga vaadata aastate lõikes keskmist pakkumiste arvu, siis on näha 2015. aastal kerget kasvu. Graafikult on selgelt näha, et pakkumiste arv hakkas kukkuma majanduse elavnedes 2012-2013 ja sel aastal on võtnud suuna kergelt üles," kommenteeris Teslon vanalinna büroopindade pakkumise olulsit kasvu. 

 

Vanalinna äripindande rendihinnad on KV.ee andmetel aastaga kasvanud 17%, hinnani 14 € ruutmeeter. Kriisiajast on hinnad tõusnud 75%.

"Kiire hinnatõus on toonud turule tühjalt seisnud pindasid ja võimalikud kliendid on muutunud ettevaatlikumaks. Valitakse kauem, mis tähendab, et kuulutused on kauem portaalis üleval," viitas Teslon veel ühele trendile.

Kas müüjate turg on muutumas ostjate turuks ja hinnad annavad veidi järgi või üürnikud lepivad uute hindadega ja turul olevad pakkumised lähevad kaubaks, loodab Teslon näha aasta lõpus.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806