5. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BBC soovitab osta korteri Tallinnasse

Kui sa oled endale ostnud maamaja Iirimaale, villa kunstsaarele Dubais või korteri Tallinnasse, võid sa ennast praegu päris hästi tunda, kirjutab BBC.

Mis on neil kohtadel ühist? Seal kasvab kinnisvara hind kõige kiiremini, nagu selgus Global Property Guide`i analüüsist eelmise aasta neljanda kvartali kohta. Need kolm kinnisvaraturgu tegid suure kukkumise 2008. aasta majanduskriisi ajal, kuid hindade taastumine on olnud hämmastavalt hea.

Muidugi pole kõigil riikidel nii hästi läinud. 41 riigist koosneva edetabeli lõpus on Kiiev ja Peking kui kõige kehvema tootlusega turud.

Eestit on analüüsis nimetatud kui riiki, kus siseneb parasjagu palju noori peresid turule ning suuresti seetõttu kasvasid mullu seal elukinnisvara hinnad 12,6 protsenti. Samuti pakuvad pangad Eestis mõistlikel tingimustel laenu.

Samal ajal odavnesid muidu kiire arenguga Hiinas elukinnisvara hinnad 5,7 protsenti. Maju ja kortereid on liiga palju ning laenutingimused kehvad.

Ukraina pealinna Kiievi nõrk koht selles tabelis on iseenesestmõistetav, seotud sõja ja poliitiliste pingetega. Ka Venemaa kinnisvaraturu seis on kehv, see on räsitud lisaks sõjale ka hüperinflatsioonist ja naftahinna langusest.

Autor: aripaev.ee Äripaev

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474