30. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTENi fondi emissioon saab reedel punkti

EfTENi Real Estate Fund III aktsiate märkimine lõpeb sel reedel, teatas ettevõte.

EfTEN Capital teatas, et on vaatamata uue kinnisvarafondi emissiooni ajale langenud pikkadele pühadele otsustanud fondi aktsiate märkimise perioodi mitte pikendada, mis tähendab, et EfTEN Real Estate Fund III aktsiaid saab märkida veel viis päeva, kuni 3. juulini.

Fondijuht Viljar Arakase sõnul kulgeb aktsiate avalik pakkumine plaanipäraselt. „Täna saame investoritele kinnitada, et kogutav raha ei jää riiulile seisma, vaid hakkab tööle juba nn lendstardist. Investeerimisobjektide läbirääkimised käisid juba enne emissiooni väljakuulutamist ja jätkuvad. See on kahesuunaline protsess, kus vastavalt investorite investeerimishuvile saame anda signaale objektide omandamise plaanidest,“ sõnas Arakas 

EfTEN pakub Eestis esmakordselt ka jaeinvestorile võimalust saada osa ärikinnisvara renditegevusse investeerimisest, pakkudes lisavõimalusi aktsiate ja võlakirjade kõrval. Seni oli see instrument kättesaadav vaid suurinvestoritele.

"Fond on kavas pärast investeerimisperioodi börsil noteerida – võimalik, et see aitab tulevikus kaasa ka Baltikumi kapitalituru aktiviseerumisele,“ rääkis Swedbanki investeerimise ja kindlustuse divisjoni juht Rasmus Pikkani.

EfTEN Real Estate Fund III aktsiate märkimisperiood on 15. juuni kuni 3. juuli ning minimaalne investeerimismaht on 10 000 eurot investori kohta. Fondi aktsiaid saavad märkida ainult Swedbanki kliendid.

Tegemist on 10aastase tähtajalise fondiga, millest 3 aastat on investeerimisperiood ning 7 aastat hoidmiseks ja väljumiseks. EfTEN Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist ehk 2018. aastal noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks ja aktsiaid saab osta-müüa läbi börsisüsteemi.

Lisaks EfTEN Capital AS’i partnerite ja fondijuhtide alginvesteeringule mahus 3,3 miljonit eurot plaanib EfTEN Real Estate Fund III kokku kaasata 6,5 kuni 36 miljonit eurot aktsiakapitali, mis investeeritakse rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse Balti riikides.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali tänavu asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis juhindub oportunistlikust ja väärtust lisavast investeerimisstrateegiast.

Autor: aripaev.ee Äripaev

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474