Alyona Stadnik • 21. juuli 2015
Jaga lugu:

Sõõrumaa suurim äri on täna kinnisvara

Urmas Sõõrumaa tõdes Äripäevale, et täna on tema pigem kinnisvara- kui turvaärimees.

Äsja peeti sarikapidu ajaloolises Rotermanni Elevaatorihoones, mis on 110 meetrit pikk, 10 meetrit lai ja 24 meetrit kõrge. "Sellist omapärase välimusega 20. sajandi tööstusarhitektuuri esindajat Eestis rohkem säilinud ei ole. Hoone on ka märgilise tähtsusega, sest selle kõrgema tipu järgi on pandud paika teiste rajatavate hoonete kõrguspiirang Viru väljakust kuni sadamani," märkis Sõõrumaa.

Sõõrumaa nentis, et tal on omanikuna uhke tunne korrastada Tallinna uut linnaosa, mis jääb turistide liikumise tuiksoonele ja mis oli seni visuaalselt nukker ja lagunenud seinte ja katuste tõttu lausa ohtlik.

Oma tegemistele ei pea ta reklaami tegema, sest "veel valmimata kortereid ostetakse temalt lausa nelja- ja kuuekaupa," väitis Sõõrumaa.

Lugege intervjuud Sõõrumaaga pikemalt aripaev.ee veebist

Ajalooline Rotermanni Elevaatorihoone eksisteerib aastast 1900 ja on üks suuremaid paekivi ehitisi Tallinna kesklinnas. Renoveeritud hoonesse tulevad restoranid, väiksed põnevad kauplused, keskele spordisaalid ning ülemistele korrustele stiilsed bürooruumid.

 Hoone on Eesti 20. sajandi alguse tööstusarhitektuuri väärtuslik esindaja, mille laadseid Eestis säilinud rohkem ei ole. Oluline on hoone ka Eesti jaTallinna linna majandus- ja kultuuriajalooliselt seisukohalt: hoone on seotud 20. sajandi alguses Eestimaa kubermangu tõusuga vilja eksportijaks number üks.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee