Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müüdi Baltimaade juhtiv kinnisvarahaldusettevõte

Northern Horizon Capital A/S sõlmis lepingu kinnisvara haldusega tegeleva tütarettevõtte BPT Real Estate AS müügiks BaltCap-i hallatavale erakapitali fondile.

Tehing viiakse lõpule eeldatavalt 2015. aasta septembris, peale kooskõlastust konkurentsiametiga. Tehingu hind on osapoolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

BPT Real Estate on regiooni juhtiv kinnisvarahaldusettevõtte. Üle 80-st professionaalist koosnev meeskond haldab kokku enam kui 150 objekti, kogu pindalaga ligi 1 miljon ruutmeetrit ning enam kui 1,000 üürnikku. Enamus hallatavast kinnisvarast asub Baltimaades. Lisaks haldab BPT Real Estate ka mitut objekti Poolas.

„BPT Real Estate müük on loogiline jätk viimase paari aasta jooksul toimunud arengutele, viies lõpuni BPT Real Estate-i kui täiesti iseseisva kinnisvarahaldusettevõtte eraldamise Northern Horizon Capital-i põhiärist, milleks on investeeringute juhtimine. Eraldamine võimaldab Northern Horizon-il täielikult keskenduda oma põhiäri arendamisele. Me näeme antud valdkonnas mitmeid huvitavaid võimalusi, mida pakkuda meie investor-klientidele, mitte ainult Põhjamaades ja Saksamaal, aga ka Baltimaades. Northern Horizon jätkab oma senist investeeringute juhtimise, fondihaldus ning ettevõtte tugiteenuste äri kasvatamist Baltimaades ka peale tehingu lõpule viimist,“ kommenteeris Michael Schönach, Northern Horizon Capital grupi tegevjuht.

“Baltimaade kinnisvaraturg on muutumas sarnasemaks arenenud riikidega, kus üha suurem roll on institutsionaalsetel omanikel. Seeläbi on tõusnud ka nõudlus iseseisvate kinnisvarahaldusteenuste pakkujate järele kõrgemaks kui kunagi varem. BPT Real Estate on regiooni üks tuntumaid ettevõtteid antud valdkonnas ning seetõttu otsustasimegi investeerida professionaalsesse meeskonda, kes pakub turul parima kvaliteediga teenuseid. Me eeldame, et BaltCap-i fondi investeering ja kogemus aitavad BPT Real Estate-il veelgi tugevdada usaldusväärse ja sõltumatu partneri mainet kinnisvarainvestorite silmis nii Baltimaades kui Poolas,“ sõnas Šarunas Alekna, BaltCap-i investeeringute direktor.

“BPT Real Estate on kasvanud aasta-aastalt, saavutades lisandväärtust loovate kinnisvarateenuste pakkujate seas juhtpositsiooni. Peale ettevõtte eraldamist Northern Horizon Capital grupist jätkame haldusteenuste pakkumist nii Northern Horizon-ile kui ka paljudele teistele professionaalsetele kinnisvarainvestoritele Baltimaades ja Poolas. Meie eesmärgiks on jätkata turul juhtiva ettevõttena, garanteerida parim võimalik teenuste kvaliteet ning täiendada oma teenuste portfelli. Oleme kindlad, et koostöös BaltCap-iga suudame enda eesmärgid täide viia veelgi kiiremini ning peale Northern Horizon Capital-ist eraldumist saame jätkata kasvu sõltumatu ettevõttena,“ kommenteeris BPT Real Estate tegevjuht Indrek Hääl.

Tehingu teostamisel oli Northern Horizon Capital-i finantsnõustajaks Porta Finance ning juriidiliseks nõustajaks Advokaadibüroo Borenius.

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474