Autor: Aira Tammemäe • 7. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, palju maksab üürikorter Tallinnas ja Tartus

Kui oled Tallinnas või Tartus korterit ostmas, müümas, üürimas, vaata noore teadlase Taivo Pungase loodud hindade visualiseeringut.

Enam kui 97 000 Tallinna korteri ja 39 000 Tartu korteri kv.ee kuulutuse andmetel põhinev interaktiivne graafik näitab  korterite hinnajaotust nii üüri- kui müügikuulutustes; kortereid saab filtreerida linnaosa, seisukorra, pindala, tubade arvu ja korruse järgi.

Graafiku horisontaalsel teljel on hind ja vertikaalteljel tingimustele vastavate korterite arv. Punane pidev joon näitab mediaan- ning katkendlik joon keskmist hinda.

Korterite üürihinnad Tallinnas

 

Korterite üürihinnad Tartus

 

Mõned märkused:

•Hinnad on kohandatud kv.ee indeksiga 2015. aasta 1. augusti hindadesse, et erinevatel aastatel lisatud kuulutuste hinnad oleksid võrreldavad.

•Kõige parempoolne tulp sisaldab kõiki kuulutusi, mis muidu graafikult välja oleksid jäänud (s.t. kui kõige parempoolne tulp kajastab korterite arvu hinnavahemikus 250,000-300,000€, siis sama tulba sisse loetakse ka kõik korterid, mille hind jääb üle 300,000€).

•Eemaldatud on korterid, mille müügihind oli üle 10,000,000€ ja üürikorterid, mille rendihind oli väiksem kui 100€ või suurem kui 10,000€.

Taivo Pungas on andmeteadlane, varem töötanud TransferWise’is ja Skype’is ja praegu õpib Zürichi tehnoloogiainstituudis arvutiteaduse magistriõppes. Tema poolt koostatud kinnisvaraturu hindade visualiseeringut näed : http://pungas.ee/projektid/korterid-tallinnas-hinnastatistika/

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474