Autor: Aira Tammemäe • 29. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: kinnisvara, mis on seotud Savisaare pistiseskandaaliga

Kahtlus, et Edgar Savisaar võttis Hillar Tederilt, Vello Kunmanilt, Aivar Tuulbergilt ja Aleksander Kofkinilt rahas ja hüvedena vastu kokku ligi 300 000 eurot puudutab otseselt mitut kinnisvaraobjekti.

Hillar Tederile esitatud altkäemaksu andmise kahtlustus on seotud kinnistute vahetamisega, mille eest olevat Teder lubanud Edgar Savisaare juhitud Keskerakonnale üle 200 000 euro suuruse laenu, Teder taotles linnalt vahetuse käigus objekti L. Koidula 34a. Ärimees Hillar Teder on sellise kahtluse ümber lükanud, vaata lähemalt SIIT

Aivar Tuulberg maksis väidetavalt 50 000 eurot altkäemaksu Kultuurikatla kommunikatsioonisüsteemide/võrkude ehitushanget, mis on seotud mitmete vaidlustamistega. 

 

 

Villu Reiljan vahendas kahtlustuse järgi väidetavalt Vello Kunmani 20 000 euro suurust altkäemaksu, et too saaks ehitada Nõmmel lõpuni oma ehitusloata elumaja aadressil Sihi 108.

Vaata ka Pealtnägija paljastust käesoleva aasta veebruaris SIIT

Soodsamate rendilepingute pikendamise kahtlustus puudutab väidetavalt Aleksander Kofkinit, kes tasus Savisaarele hüvedega.Tallinna Raekoja platsi ääres asuvat nullkorrust aadressil Mündi 2 / Raekoja plats 10 (Rae kohvik), ruumide üldpind on 77,4 ruutmeetrit ja ruutmeetri hinnaks on kujunenud 41,8 eurot.

Tallinna linn on nimetatud kahtluste kohta esitanud selgitused väites, et linn on järginud seadust. Loe täpsemalt Tallinna linna selgitusi Äripäeva veebist SIIT

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474