Aira Tammemäe • 1 oktoober 2015

Rotermanni kvartal saab uue hoone

Täna pannakse Rotermanni kvartalis nurgakivi 15,000m2 suurusele Rotermanni 14 hoonele.

Ehitise vanade müüride alla on rajatud 2-korruseline parkla. "Piltlikult, pea 150 aasta vanused ning 16m kõrgused paekivimüürid rippusid 8m kõrgusel õhus, kinnitatuna külgnevatele hoonetele. Kunagise tööstuskvartali sümbol, 53m kõrgune korsten saab uue jala ja kuue," kirjutab Ander Sõõrumaa pressiteates.

Rotermanni 14 valmib 2016 suvel. Projekti raames renoveeritakse ajalooline Rotermanni nisu- ja rukkiveski, jõujaam ning taasehitatakse uuenäoline kunagine katlamaja, mille arhitektuuris on ka tugevalt ajaloolist hõngu.

Hoones jätkub Rotermanni käekiri: alumistel korrustel on kaubandus- ja toitlustuspinnad, ülemistel 41 korterit ning 5 korrust büroopinda. See ka esimene kord kui Rotermannis ehitatakse korterid vanade müüride vahele.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806