Autor: Aira Tammemäe • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotermanni kvartal saab uue hoone

Täna pannakse Rotermanni kvartalis nurgakivi 15,000m2 suurusele Rotermanni 14 hoonele.

Ehitise vanade müüride alla on rajatud 2-korruseline parkla. "Piltlikult, pea 150 aasta vanused ning 16m kõrgused paekivimüürid rippusid 8m kõrgusel õhus, kinnitatuna külgnevatele hoonetele. Kunagise tööstuskvartali sümbol, 53m kõrgune korsten saab uue jala ja kuue," kirjutab Ander Sõõrumaa pressiteates.

Rotermanni 14 valmib 2016 suvel. Projekti raames renoveeritakse ajalooline Rotermanni nisu- ja rukkiveski, jõujaam ning taasehitatakse uuenäoline kunagine katlamaja, mille arhitektuuris on ka tugevalt ajaloolist hõngu.

Hoones jätkub Rotermanni käekiri: alumistel korrustel on kaubandus- ja toitlustuspinnad, ülemistel 41 korterit ning 5 korrust büroopinda. See ka esimene kord kui Rotermannis ehitatakse korterid vanade müüride vahele.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474