Autor: kinnisvarauudised.ee • 8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norde Centrum kasvab kaks korda suuremaks

Foto: http://novarc.ee/
Norde Centrumi omaniku Capfieldi sõnul pakub kaubanduskeskuse 10 miljonit maksev laiendus tulevikus kokku 23 000 m2 kaubanduspinda.

Norde Centrumi laienduse ehitamine toimub ühes etapis ja algab 2016. aasta esimeses pooles plaaniga avada uus keskus 2017. aasta kevadel. Kavandatud laiendus sobib kokku keskuse praeguse detailplaneeringuga ja Capfield loodab ehitusloa kinnitatud saada aasta lõpu poole. Ehitamine läheb hinnanguliselt maksma 10 miljonit eurot ning vajalikud vahendid on eduka refinantseerimisega Capefild oma 150 miljoni euro suuruse portfelliga taganud Nordea pangalt.

Norde Centrumi laiendus hõlmab endas eelkõige täienevat moekaupade valikut, laienevat Sportsdirect.com-i ning uuenevat Rimi kauplust. Täiendav jaemüügipind pühendatakse peamiselt noortemoele ning  ka perekauplustele. Lisanduvad tervise- ja ilukaupate ning teenuste jaoks mõeldud galerii ning mitmed uued restoranid.

„See laiendus võimaldab meil pakkuda ostjate jaoks parimat võimalikku üürnike kogumit. Me oleme kindlad, et suurema moekaupade pakkumise ja laiema söögikohtade valikuga saab Norde Centrum kergesti Tallinna kesklinna kõige mugavamaks ostukeskuseks, kuhu ostjad saavad tulla, et siin oma aega veeta,“ ütles Capfieldi juhtkonna liige Ruben Gornischeff.

Arhitektuurilisest plaanist on kaubanduskeskuse laiendusplaani võtmeosa keskendunud sadamapoolsete tulijate äärmiselt suurele liikumisvoole. Seetõttu tuleb sadama suunas uus sissepääs ning Tallinna kesklinna poolt keskuse nähtavust parandavad kaasaegsed täiendused praegusele fassaadile. Keskusele ligipääsu parandatakse linna poolt uue jalakäijate ülekäigukohaga üle Ahtri tänava.

„Me tervitame ideed avada ostukeskus ka Tallinna sadama suunas, mis parandab jalakäijate liikumist linnakeskuse ja sadamaala vahel, eriti kuna need plaanid muudavad Norde Centrumi kaasaegseks tervitavaks väravaks nii tallinlastele kui Tallinna külastajatele“ ütles Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd.

Laiendusplaan puudutab ka praeguseid üürnikke.  Keskuse ümberehitamise käigus saab värkenduskuuri Tallinna kesklinna ainus Rimi hüpermarket, mis pakub pärast avamist ostjatele veelgi paremat kaubavalikut. Hästivarustatud uus alkoholikauplus Calle Bordershop saab kaasaegse poeruumi sadamakülje uue sissepääsu juures.

Norde Centrum on viimse paari aasta jooksul oma  100%-lise täitvuse  ja stabiilse külastajatearvuga väga edukas olnud. „Norde Centrumi uuendused on väga mõistlikud ning lihtsad ellu viia Tallinna kesklinna jaemüügi kontekstis. See on loogiline samm suurendamaks sadama ja kesklinna vahel asuva kaubanduskeskuse atraktiivsust,“ kommenteeris Urmas Laur ettevõttest Seven Real Estate Advisors.

„Baltika grupp osaleb rõõmuga Norde Centrumi laiendusplaanides. Me loome uues keskuses ainulaadse mitme kaubamärgi kontseptsiooni, mis loob mängulised võimalused esitleda meie moebrände vastavalt sellele, mida ostjad soovivad. See uus kauplus muudab kohalikele lihtsamaks Baltika kaubamärkide ostmise ühest kesklinnas asuvast keskusest ja on heaks Eesti disaini tutvustamise võimaluseks turistidele,“ ütles Baltika grupi brändimise ja jaemüügikontseptsiooni juht Maire Milder.

Kaubanduskeskus Norde Centrum asub Tallinna kesklinnas peamise reisijate sadama ja vanalinna vahel ning peamiste liiklusteede kõrval. Norde Centrum avati 2002. aastal ja oma 10 000 külastajaga päevas on püsivalt üks kõige enam külastatavaid ostukeskusi Tallinna kesklinnas.

Capfield on Eestis tegutsev ostukeskuste omanik ja arendaja. Capfieldi portfooliosse kuuluvad Eestis kuus jaemüügikeskust brutorendipinnaga 75 000 m2, nagu ka mitmesugused arendamist ootavad kinnsitud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474