Autor: Lea Korem • 30. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noorte huvi kinnisvara vastu kasvab

Aastaga on oluliselt suurenenud alla 25-aastaste huvi kinnisvara ostmise vastu, selgus kinnisvaraportaali KV.EE poolt oktoobris läbi viidud uuringust. Samal ajal on noorte huvi üürimise vastu langenud.

Uuringus paluti vastanutel välja tuua kinnisvaraportaalide külastamise põhjused ning aastaga on 18-25 aastaste vanuserühmas kasvanud nende osakaal, kes soovisid kinnisvara osta, 17lt 24 protsendini. Huvi kinnisvara üürimise vastu on alla 25-aastaste hulgas aga langenud 44lt 37% peale. Samuti on huvi kinnisvara ostmise vastu suurenenud alla 500 euro teenivate inimeste seas.

„Kinnisvara hinnad on viimastel aastatel taas üles liikunud. Samas on väike kuid stabiilne majanduse ja üldise kindlustunde kasv pannud nooremad ja väiksema sissetulekuga inimesed viimasel aastal kinnisvara ostmise vastu huvi tundma,“ iseloomustas turul toimuvad KV.EE juht Tarvo Teslon. Samas on kõigis teistes vanusegruppides jäänud ostuhuvi aastaga samale tasemele või isegi pisut langenud.

Uuringust selgus ka eestlaste ja mitte-eestlaste vastassuunalised trendid suhtumises kinnisvara üürimise vastu – kui eestlaste üürihuvi on aastaga langenud 79lt 73 protsendini, siis mitte-eestlaste puhul on see kasvanud 21lt 27% peale.

KV.EE poolt tellitud ja veebiintervjuudena (CAWI) läbi viidud uuringule vastas oktoobris 1006 inimest. Küsitleti 18-66 aastaseid inimesi ning tulemused on esinduslikud soo, vanuse, rahvuse ja piirkonna lõikes.

Kinnisvaraportaal KV.EE on Eesti suurim kinnisvaraportaal, millel on igas kuus üle 600 000 külastaja. Portaali haldab AllePal OÜ.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474