Lea Korem • 30. november 2015
Jaga lugu:

Noorte huvi kinnisvara vastu kasvab

Aastaga on oluliselt suurenenud alla 25-aastaste huvi kinnisvara ostmise vastu, selgus kinnisvaraportaali KV.EE poolt oktoobris läbi viidud uuringust. Samal ajal on noorte huvi üürimise vastu langenud.

Uuringus paluti vastanutel välja tuua kinnisvaraportaalide külastamise põhjused ning aastaga on 18-25 aastaste vanuserühmas kasvanud nende osakaal, kes soovisid kinnisvara osta, 17lt 24 protsendini. Huvi kinnisvara üürimise vastu on alla 25-aastaste hulgas aga langenud 44lt 37% peale. Samuti on huvi kinnisvara ostmise vastu suurenenud alla 500 euro teenivate inimeste seas.

„Kinnisvara hinnad on viimastel aastatel taas üles liikunud. Samas on väike kuid stabiilne majanduse ja üldise kindlustunde kasv pannud nooremad ja väiksema sissetulekuga inimesed viimasel aastal kinnisvara ostmise vastu huvi tundma,“ iseloomustas turul toimuvad KV.EE juht Tarvo Teslon. Samas on kõigis teistes vanusegruppides jäänud ostuhuvi aastaga samale tasemele või isegi pisut langenud.

Uuringust selgus ka eestlaste ja mitte-eestlaste vastassuunalised trendid suhtumises kinnisvara üürimise vastu – kui eestlaste üürihuvi on aastaga langenud 79lt 73 protsendini, siis mitte-eestlaste puhul on see kasvanud 21lt 27% peale.

KV.EE poolt tellitud ja veebiintervjuudena (CAWI) läbi viidud uuringule vastas oktoobris 1006 inimest. Küsitleti 18-66 aastaseid inimesi ning tulemused on esinduslikud soo, vanuse, rahvuse ja piirkonna lõikes.

Kinnisvaraportaal KV.EE on Eesti suurim kinnisvaraportaal, millel on igas kuus üle 600 000 külastaja. Portaali haldab AllePal OÜ.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee