Autor: Lea Korem • 4. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maja või korteri ostmine koos sisustusega

Sageli on korteri või maja müügikuulutuse juures märge, et „müüakse koos sisustusega“ või „soovi korral saadaval koos sisustusega“. Arco Vara Tartu piirkonna juhataja Tarvo Tamme sõnul tähendab see tavaliselt, et eelmised omanikud jätavad sisse kõik mööbli, tekstiilid ja valgustid, võttes kaasa vaid isiklikud tarbed.

Arco Vara Tartu piirkonna juhataja Tarvo Tamme sõnul tähendab koos sisutusega müümine tavaliselt, et eelmised omanikud jätavad sisse kõik mööbli, tekstiilid ja valgustid, võttes kaasa vaid isiklikud tarbed. Mööbli olemasolu on suureks plussiks eriti siis, kui korterisse või majja investeeritakse üürimise eesmärgil, teatas ettevõte.

Kõige tavalisem on, et eelmised omanikud jätavad maha köögimööbli ning valgustid, välja arvatud eriti hinnalised disainvalgustid.Kui osta sisustatud elamispind, kus eelmine pere elab veel mõnda aega sees, võib esialgne pilt sellest, mis korterisse alles jääb, päris palju erineda sellest vaatest, kui elanikud on välja kolinud. Seega tuleks notariaalses ostu-müügi lepingus võimalikult täpselt fikseerida, mis sisse jääb ja mis mitte. Seda tuleb kindlasti teha, et vältida osapoolte erimeelsusi pärast korteri ostu-müüki.Uusarenduste sisustatud korterite puhul on ka tavaline, et sisustuse eri osadele on hinnad määratud, vanade korterite puhul ei ole seda ette tulnud.Uued omanikud kasutavad elamispinnaga kaasa ostetud sisustust erinevalt. Kui noor pere, esimest kodu ostab, on hea kui võimalikult palju mööblit sisse jääb, kuna elamispinna ost on kulukas. Aja möödudes vahetatakse vastavalt võimalusele mööbel oma maitse järgi välja.Vanade elamispindade puhul on olnud ka olukordi, kus kõik vana mööbel jääb ostjale, kes selle utiliseerib.Kuigi elamispinna möbleeritus on ostja leidmisel plussiks, siis turuhinnast kõrgemat müügihinda korteri või maja eest siiski küsida ei saa. Sisustus on lihtsalt ostjale selleks boonuseks, mis võib ostuotsust kiirendada.

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474