Autor: Lea Korem • 11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutikas kauglugemissüsteem haldajale

Foto: pixabay.com
MeasureWay on uudne muutuvkulude mõõtmise, analüüsi ja optimeerimise süsteem, mida saab siduda olemasolevate seadmete ja mõõtjatega. Kuna ära jääb uute arvestite paigaldamine, on sel viisil kauglugemissüsteemile ülemineku soodne ja mugav.

MeasureWay loojateks on Tallinna Tehnikaülikoolist pärit ettevõtjad Kristjan Kookmaa ja Marti Arak. Lahendus ise on välja kasvanud Hoiame Kokku Grupi tegevusest, mis pakub kompleksset energiasäästmise programmi. Uue riistvaralise lahendusega saab koguda mistahes mõõtjast tarbimisinfot ja saata see vastavasse tarkvarasse. Prototroni sügiseses taotlusvoorus jõudis MeasureWay 11 parima hulka.

MeasureWay näeb oma klientidena kinnisvarafirmasid, büroo- ja tööstushooneid ning avalikku sektorit, kus eri tarbijate kulude kauglugemise ja  analüüsi vajadus kõige suurem. Seni on kauglugemissüsteemide probleemiks olnud kõrge hind, paigalduse keerukus ja tarkvara uuenduste rakendamine. MeasureWay ei müü seadmeid vaid pakub kulude mõõtmiseks ja jälgimiseks  mõeldud riistvara renditeenust. Tavapaketi maksumus ühele tarbijale on 29 eur/kuus. Sinna juurde valib klient endale sobiva tarkvara.

Robotexil esitleti Hoiame Kokku juhatuse liige Kristjan Kookmaa süsteemi neljandat prototüüpi.

MeasureWay on „plug & play“ koheselt paigaldusvalmis riistvara, mis kogub arvestitest info, salvestab ja saadab  tarkvarasse. Andmed edastatakse läbi wifi, LAN-kaabli või GPRSi kasutades. MeasureWay kaudu saab võimalikuks ühendada objekti kõik arvestid ühtsesse tarkvarasse, mis on suuteline saatma tarbimisandmete põhjal automaatselt arveid, alarmeerima avariist või ebatavaliselt suurest tarbimisest.

„Erinevalt muudest kauglugemislahendustest, pole MeasureWay puhul vaja uusi arvesteid paigaldada“, tutvustas Kookmaa „Meie süsteem muudab kõik olemasolevad arvestid targaks. Kliendil pole vaja teha suuri investeeringuid praeguse süsteemi väljavahetamiseks. Hoone haldajal ja rentnikul on võimalik igapäevaselt vaadata oma jooksvaid kulusid, teha perioodide võrdlusi, visualiseerida andmeid  ja saada graafiline analüüs,“ selgitas Kookmaa.

Praeguseks on MeasureWay süsteem paigaldatud kahele objektile ja eelkokkulepped on sõlmitud veel 10 ettevõttega. 2016 aasta algusest plaanib seda hakata kasutama Tehnopol oma teadus- ja ärilinnakus. Firma ambitsioonikad plaanid näevad ette jõuda 2016. aastal kõigi potentsiaalsete klientideni Eestis, laieneda Lätti ja Leetu ning leida kliente Põhjamaadest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474