Autor: Eva Kiisler • 14. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraportaal: korterimüüjate hinnaootused rühivad üles

Autor: pixabay.com
Kui aastaga on korteri müügipakkumiste arv suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE kasvanud vaid 2%, siis müügikuulutustes küsitav ruutmeetrihind  on tõusnud 7%.

Suurematest linnadest on hinnaootused kõige rohkem kasvanud Pärnus. Kui mullu novembris küsiti Pärnu müügikuulutustest keskmiselt 1198 eurot korteri ruutmeetri eest, siis tänavu juba 1301, mis teeb tõusuks 9%. Tallinnas, kus asub üle poole kõigist müügipakkumistest, on pakkumistes toodud hind kasvanud aastaga 4%, Harjumaal tervikuna 5% ja Tartus 2%.

 „Pakkumishindade üldise tõusu taga on suures osas uute korterite pakkumise suurenemine. Uued ja kallimad korterid jõuavad müüki ja tõstavad seeläbi keskmist hinda,“ selgitas KV.EE juht Tarvo Teslon ning tõi teise optimistlike hinnaootuste põhjusena välja ka üldise aktiivsuse kinnisvaraturul. „Kõrge tehingute arv kasvavate palkade ja madalate intressimäärade tingimustes annab kinnisvaramüüjatele lootust, et kasvava hinnaga varale on võimalik ostja leida.“

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474