Eva Kiisler • 14 detsember 2015

Kinnisvaraportaal: korterimüüjate hinnaootused rühivad üles

Foto: pixabay.com

Kui aastaga on korteri müügipakkumiste arv suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE kasvanud vaid 2%, siis müügikuulutustes küsitav ruutmeetrihind  on tõusnud 7%.

Suurematest linnadest on hinnaootused kõige rohkem kasvanud Pärnus. Kui mullu novembris küsiti Pärnu müügikuulutustest keskmiselt 1198 eurot korteri ruutmeetri eest, siis tänavu juba 1301, mis teeb tõusuks 9%. Tallinnas, kus asub üle poole kõigist müügipakkumistest, on pakkumistes toodud hind kasvanud aastaga 4%, Harjumaal tervikuna 5% ja Tartus 2%.

 „Pakkumishindade üldise tõusu taga on suures osas uute korterite pakkumise suurenemine. Uued ja kallimad korterid jõuavad müüki ja tõstavad seeläbi keskmist hinda,“ selgitas KV.EE juht Tarvo Teslon ning tõi teise optimistlike hinnaootuste põhjusena välja ka üldise aktiivsuse kinnisvaraturul. „Kõrge tehingute arv kasvavate palkade ja madalate intressimäärade tingimustes annab kinnisvaramüüjatele lootust, et kasvava hinnaga varale on võimalik ostja leida.“

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806