Autor: Eva Kiisler • 15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ralli kaubanduspindade turul jätkub: Sikupilli kerkib kõrgusse

Sikupilli kaubanduskeskus
Foto: Raul Mee
Praegu üsna pisikese Sikupilli kaubanduskeskuse asemele võib kerkida kuni 11-korruseline äri- ja büroohoone. Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, mille eesmärgiks on luua võimalused keskuse laiendamiseks.

Tartu mnt 87 kinnistu detailplaneeringu koostamise eesmärk on ärimaa sihtotstarbega kinnistule ehitusõiguse määramine olemasoleva kaubanduskeskuse ümberehitamiseks ja laiendamiseks ning kuni 11 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega hooneosade ehitamiseks. Hoone alumised korrused on ette nähtud kaubandus-teeninduspindadeks ja kõrgemad korrused büroodeks, teatas Tallinna Linnavalitsus.

Sossi mäele tuleb kõrghoonete piirkond

Planeeritav ala asub teemaplaneeringu „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” järgi Sossi kõrghoonete piirkonnas, kus hoonete kõrgus võib olla merepinnast kuni 83 meetrit.

Sossi mäe struktuurplaanis, mis sisaldab piirkonna linnaehituslikku visiooni, on seatud eesmärgiks kujundada Sossi mäele tiheda linnaliku struktuuriga vaheldusrikas keskkond, mille moodustavad erineva kõrgusega hooned koos olemasolevate mälestistega.

Tartu maantee sihiline vaatekoridor kuulub muinsuskaitseala kaitsevööndisse, see seab tingimuse, et piirkonda ehitiste kavandamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Planeeritava maa-ala suurus on 4,14 ha. Detailplaneeringu algatamise taotluse esitas esitas Sikupilli Keskus OÜ. Detailplaneeringu taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud Arhitekt Tarbe OÜ.

Planeeritav maa-ala asub Tallinnas Tartu maantee, Lasnamäe tee, Katusepapi ja Pallasti tänavate vahelisel alal, tiheda liiklusega Tartu maantee ääres.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474