11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maa-ameti kaardid liiguvad mobiilsetesse seadmetesse

Maa-ametil valmis populaarsest X-GIS maainfo kaardirakendusest uus versioon, mis põhineb mobiilisõbralikul HTML5 tehnoloogial ja on lisaks arvutitele kasutatav ka mobiilsetes seadmetes, informeerib Maa-ameti pressiteade.

Uuel rakendusel on kaks kasutajavaadet: täisversioon ja mobiilne versioon. Aktiveerides jälgimisrežiimi saab mobiilses versioonis täiendavalt kaardil kuvada kasutaja asukohta ning jälgida oma liikumist. Liikudes näidatakse kaardil liikumise suunda ning nihutatakse aluskaarti kaasa nii, et liikuja on kogu aeg kaardi keskpunktis. Uus teenus täidab mobiilsetele kasutajatele senise tühja koha Maa-ameti kaardirakenduste portfellis ja näitab suunda, kuhu ametil on plaanis kaardirakendusi arendada, et pakkuda oma kasutajatele tänapäevastele standarditele vastavaid teenuseid.

Senini kasutatavad kaardirakendused töötavad esialgu paralleelselt,kuni kogu funktsionaalsus ning temaatilised andmekihid on uude süsteemi üle viidud

Tutvu uue rakendusega Maa-ameti geoportaalist

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474