15. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandusseis ennustab majade müügikasvu

Foto: Indrek Susi
Nii Tallinnas maja müüa soovijate hinnaootused kui ka pakkumiste arv on viimase aasta jooksul paigal tammunud. Üldise palgakasvu ja korterite hinnatõusu taustal võib tänavu seetõttu prognoosida ka majade ostu-müügi aktiviseerumist.

Tallinna majade keskmine pakkumishind on kinnisvaraportaali KV.EE andmeil ca 1300 € ruutmeetri kohta, mis on samas suurusjärgus aastatagusega. Pakkumises olevate majade arv on stabiilsena püsinud juba viimased 5 aastat, jäädes vahemikku 800-1000. Tehinguid hoonestatud elamumaa kinnisvaraga on maa-ameti andmetel viimasel kolmel aastal tehtud keskmiselt 380 tehingut aastas.

„Kuna majade hinnad pole kerkinud kaugeltki samas tempos korteritega, võiks täna päris paljude jaoks olla soodne moment teha teoks oma unistus ja vahetada korter maja vastu,“ nentis KV.EE juht Tarvo Teslon. Samas on korterituru aktiivsuse kandumist majade turule oodatud juba aastaid, kuid siiani pole majade tehingute plahvatuslikku kasvu siiski veel toimunud.

Oma kodu soetamist toetab hetkel nii stabiilne palgakasv, miinusesse kukkunud EURIBOR kui ka väga madal tööpuudus. „Inimestele muutub ka kallim kinnisvara, sealhulgas siis ka majad, kättesaadavamaks ning nende tegurite baasilt võiks loota, et äkki saab Tallinna majade turg kevadel lõpuks punni eest,“ prognoosis Tarvo Teslon.

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474