15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammelinn saab liftiga kortermaja

Valminud korterelamud Savi tänaval Tartus.
Foto: Nordecon
Tartus Uus-Tammelinna elurajoonis alustatakse viienda kortermaja ehitust Savi tänavale. Viiekorruseline kortermaja valmib 2016. aasta lõpuks, selles on kokku 25 korterit, maja on piirkonnas ainuke, millel on olemas lift.

„Savi 37 uue kortermaja puhul on tegemist liftiga kortermajaga, mis on Tammelinnas minu teada ainus selline,“ ütles kortermaja ehitava Nordecon ASi Lõuna-Eesti piirkonna juht Toomas Rell. Nordecon alustas Tartus Tammelinnas Savi ja Haraka tänaval uue elamupiirkonna ehitusega 2014. aasta kevadel ja praeguseks on valminud kolm maja. Neljas valmib paari kuu pärast, mais, ning viies, mille ehitust kohe alustame, aasta lõpuks. Need majad meeldivad ja ka sobivad lastega peredele – piirkond on ilus ja rahulik, samas on olemas korralik infrastruktuur.

Kokku plaanitakse piirkonda ehitada üheksa hoonet. Korterelamud on kolme- kuni viiekorruselised, milles on vastavalt 15 kuni 25 korterit. Hoonete arhitekt on Indrek Näkk arhitektuuribüroost INA. Uus-Tammelinna majade korterid on nii ühe-, kahe-, kolme- kui ka neljatoalised. Kinnistule pääseb mööda vastvalminud Savi tänavat. Igal korteril on rõdu, kuhu pääseb elutoast.  Suuremates neljatoalistes korterites on saun ning ühel magamistoal lisarõdu.

Tartu Tammelinn on üks esimesi moodsa aedlinna printsiibil planeeritud aedlinnu Eestis. Aedlinna planeering valmis 1923. aastal. Hoonestuses kasutati segaprintsiipi. Lisaks ühepereelamutele nähti aedlinna linnapoolses osas – Riia tänava ja Tamme puiestee vahelisel alal – ette ka korterelamuid. Tamme aedlinna planeeringut ja selle väljaehitamise tulemust on Eesti arhitektuuriloos kõrvutatud Nõmme ja Merivälja aedlinnadega Tallinnas ning Pärnu kuurordirajooniga.

Tammelinnas on heal tasemel piirkonnakool ning aastal 2015 avatud uus gümnaasium. Mõlemad koolid jäävad paariminutilise jalutuskäigu kaugusele rajatavatest korterelamutest. Tartu linna investeeringute kavas on ehitada lähiaastatel uus lasteaed, mis jääb korterelamutest mõnesaja meetri kaugusele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474