18 märts 2016

Kohus lükkas seltside Rail Balticu kaebuse tagasi

Rail Balticu trassi eskiis  Foto: Rail Baltic

Tallinna halduskohus tagastas kaebeõiguse puudumise tõttu Harju- ja Raplamaa 16 elaniku ja kahe külaseltsi kaebuse kohustamaks Harju maavanemat lisama Rail Balticu trassi asukoha eelvalikusse tagasi menetlusest välja võetud trassialternatiivid.

Kohus tagastas kaebuse 16. märtsi määrusega selle esitajatele, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNSile. Kohus leidis, et kaebus tuleb tagastada kaebeõiguse puudumise tõttu. Määrusele võib esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul.

Elanikud ja seltsid soovisid kaebusega Harju maavanema kohustamist lisama Harju maakonnaplaneeringu menetluses Rail Balticu trassi asukoha eelvalikusse tagasi menetlusest välja võetud trassialternatiivid.

"Leiame, et 37-70 miljonit eurot kallima, kõige rohkem inimesi mõjutava ning väga oluliste keskkonnariskidega trassi valimine ei vasta Eesti riigi huvidele ja Eesti kodanike õiglustundele," ütles Kiili valla Kangru alevikku kodu rajav Meelis Šokman eelmine nädal.

"Hagi esitajad taotlevad, et kohus rahuldaks meie esialgse õiguskaitse taotluse ning kohustaks Harju maavanemat lisama Harju maakonnaplaneeringu menetlusse Rail Balticu raudtee trassi koridori asukoha määramisel sealt välja jäetud kaks alternatiivset trassikoridori ning, et lõplik valik tehakse avalikult ja õiglaselt kaalutletult," lisas ta.

Hagile allakirjutanud soovisid, et kohus keelaks maavanemal Harju maakonnaplaneeringu Rail Balticu trassi koridori asukoha määramise üksnes ühe – läänepoolse – trassialternatiiviga. Samuti taheti, et kohus kohustataks maavanemat veel kord analüüsima varasemalt kahte kõrvale lükatud trassikoridori varianti, millest üks on 37 miljonit eurot ja teine 70 miljonit odavam.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806