30. märts 2016
Jaga lugu:

EfTEN pakub uut investeerimisvõimalust

Eften fondidele kuuluvad muu hulgas ka mitmed lao- ja logistikahooned, näiteks ka pildil olev DHL Estonia logistikakeskus.  Foto: Raul Mee

Alternatiivne investeerimisfond EfTEN Real Estate Fund III kuulutab välja uue aktsiaemissiooni. Investeerimise minimaalne maht on 1000 aktsiat ühe investori kohta, akt, maksimaalselt soovitakse kaasata 11 miljonit.

EfTEN Real Estate Fund III AS on ainus fond, mis teeb jaeinvestorile kättesaadavaks investeeringu suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse. Möödunud suvel toimunud esimese aktsiaemissiooni käigus investeerisid EfTEN Real Estate Fund III AS-i 160 aktsionäri kokku 13,8 miljonit eurot omakapitali.

Fondijuhi Viljar Arakase sõnul on tegu vaid Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriva fondiga, mis on fokusseeritud tugevale ja stabiilsele rahavoole. “Seekord oleme seadnud märkimisele lae, kuna tahame raha kaasata osade kaupa, see ära investeerida ja siis kaasata järgmine ring, et investeerimata kapital ei sööks investeeringu tootlust. Kaastava kapitali planeerime umbes 6 – 9 kuu vältel tööle panna. Investeerimisel hoiame jätkuvalt konservatiivset joont. Fondi eesmärk on pakkuda investoritele ärikinnisvarale omast stabiilset dividenditootlust ja head kapitali kasvu,“ sõnas Arakas.

Arakase sõnul on rahavoogude languse ja tootlustasemete tõusu koostoimel ärikinnisvara täna oluliselt odavam kui näiteks kümnend tagasi. „Kui Balti ärikinnisvara tootlused on meil kuni kaks korda kõrgemad kui Skandinaavias, on panga finantseeringu intressikulu meil samal tasemel. Seega on omakapitalitootlus meil üle kahe korra parem kui Põhjalas. Märgid viitavad ka ärikinnisvara kallinemisele – kui see peaks juhtuma, on see investoritele vaid hea uudis, aga fond kinnisvarahindadega ei spekuleeri. Oleme fokusseeritud tugevale, stabiilsele rahavoole,“ ütles Arakas.

Arakase sõnul on fondi dividendipoliitika konkreetne. „Maksame dividendideks 80% iga-aastasest vabast rahavoost. Kui oleme kaasatava kapitali objektidesse investeerinud ehk raha tööle pannud on oodatav iga-aastane dividendimäär 4 – 8 % aastas. Täna, kui euribor on null, on iga-aastane väljamakse suurem kui olukorras, mil euribor tõuseb taas 2-3% juurde. Selle vastu plaanime ennast kindlustada intressi fikseerimisega,“ sõnas Arakas.

Vastavalt Finantsinspektsiooni poolt kinnitatud fondi prospektile võib Fond III investeeringut finantseerida pangalaenuga kuni 65% ulatuses. Omakapitali osakaal on igas uues investeeringus 35% või rohkem. Iga-aastane omakapitali tootluseesmärk on 15% aastas. Tegu ei ole garanteeritud fondiga.

Fondi esmaemissioonil kaasatud kapital on investeeritud kahte esimesse objekti Leedus: Šiauliai linna südames asuv Saules Miestas kaubanduskeskus ning Vilniuses asuv esinduslik Ulonu ärimaja.

Ühe investori minimaalne investeeringumaht on 1000 aktsiat, ühe aktsia hinnaks  ümmarguselt 11,04 eurot. Aktsiate märkimine algab 30. märtsil ja lõpeb 15. aprillil. Avalikku pakkumist korraldab fondivalitseja EfTEN Capital AS ja märkimist korraldavad kõik Eesti Väärtpaberikeskuse kontohaldurid.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee