5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ütle sõna sekka liikluslahenduste kohta pealinnas!

Gonsiori ristmik
Foto: Raul Mee
Tallinna Linnaplaneerimise Amet korraldab kolme suure teeehitusprojekti eskiislahendusi tutvustavad avalikud arutelud Kultuurikatlas.

Arutelud algavad kõikjal kell neli ning neist esimene toimub esmaspäeval, 11. aprillil Reidi tee kohta, teisipäeval, 12. aprillil toimub Gonsiori tänava eskiisi tutvustus ja arutelu ning sellest edasi järgmisel esmaspäeval, 18. aprillil toimub Haabersti liiklussõlme eskiisi tutvustus ja arutelu.

Kõik nimetatud Tallinna linna teeprojektid kuuluvad Vabariigi Valitsuse korraldusega kinnitatud transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kavasse perioodiks 2014-2020 ning on kaasrahastatud Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Reidi tee projekti tulemusel ehitatakse uus tänav lõigus Jõe tänava – Russalka ristmik 1,7 km ulatuses tähtsate võrgutaristute kitsaskohtade kõrvaldamise ja säästva transpordi edendamisega. Rekonstrueeritakse umbes 1,05 km teid ning rajatakse umbes 2,3 km jalgratta- ja jalgteid, muuhulgas rajatakse uus rannapromenaad.

Gonsiori tänava rekonstrueerimise projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale ning ohutuma liikluskeskkonna kujundamine. Ettepaneku kohaselt jääb Gonsiori tänaval läbivana alles kaks ühistranspordirada ja linnast väljuv suund autoliiklusele.

Haabersti ristmiku rekonstrueerimise projekti tulemusel rekonstrueeritakse Haabersti ristmik koos mahasõitudega. Oluliseks osaks projekti juures on asjaolu, et taristu rekonstrueerimisel luuakse ühistranspordile eelisõigus ühistranspordiradade väljaehitamisega ning rajatakse kergliiklustunnel Paldiski maantee lääneküljele.

Kõik nimetatud tee-ehitusprojektid on kavas ellu viia hiljemalt aastaks 2020.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474