7 aprill 2016

Korras hoone sodima ja lõhkuma ei kutsu

Foto: Andres Haabu

Hästi kujundatud ja hooldatud keskkonnas tuleb ette vähem vandalismijuhtumeid ja muid avaliku korra rikkumisi, ütles tänasel Kinnisvarauudised.ee Turvakonverentsil Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna juhtivkorrakaitseametnik Varmo Rein.

Rein tutvustas ligi kolme miljoni eurose eelarvega projekti “Kriminaalpreventsioon läbi keskkonna kujundamise”, mille eesmärk on tõsta politseiametnike teadlikkust turvalise elukeskkonna kavandamisest ja töötada Suurbritannia eeskujul välja turvalise hoone kontseptsioon ning märgis.

Varmo Rein rääkis nn. “katkiste akende teooriast”, mille kohaselt on ülioluline mitte ainult elukeskkonda hästi planeerida, vaid kinnisvaraobjektide ja avalikus kasutuses olevate rajatiste eest ka nende elutsükli jooksul hästi hoolitseda ja neid korras hoida.

“Kui on korralik ümbrus, siis ei tehta seal ka pahategusid. Üks hooletusse jäetud objekt vähendab ka ümbritsevate turvalisust,” rõhutas Rein.

Ta tõi välja ka, et eluekskkonna turvalisusele mõjub hästi kui ümbruskonnas ei ole pimedaid nurgataguseid, era- ja avalikus kasutuses olevad ruumid ja piirkonnad on tehtud selgelt eristatavaks ning linnaruumi hoitakse aktiivses kasutuses, et ei tekiks piirkondi, mis teatud ajal ööpäevast täielikult välja surevad.

 

Autor: Eva Kiisler, ehitusväljaannete juht

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806