Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 18. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kaitsta hooneid tule hävitava mõju eest

Kuigi tuleohutus tagamine on kinni kümnetes pisiasjades, on suures pildis tegemist põhimõttelise valikuga.
Foto: Andras Kralla
Tuleohutusega hoonetes peab juba seaduses sätestatud nõuete tõttu tegelema regulaarselt. Kuid mida teha veel lisaks, et viia “tule kustutamise vajadus” nii otseses kui ülekantud tähenduses asutustes ja ettevõtetes nii nullilähedaseks kui võimalik?

Aeg ja koht: 12. mail Tallinnas Meriton Conference & Spa Hotelis

Olulisemad teemad:

Päästeameti spetsialistid annavad värskemat infot tuleohutusnõuetest

Jagatakse praktilisi näpunäiteid tuleohutuse korraldamisest (tootmis)ettevõtetes

Tutvustatakse näitlikku videomaterjali Päästeameti tuleohutuskontrollist, mida täiendab kohapeal ameti inspektor

Konverents  on hea võimalus oma ala spetsialistide kohtumiseks. Põhjalikus arutlusringis tõstatatakse tuleohutusega seotud probleemseid punkte ja otsitakse lahendusi.

Pottseppade kaudu uuritakse, milline tulekolle vastab meie oludele ja on ohutu, värskemat vaadet tuleohutusest jagab kogenud tuleetenduse organiseerija

Konverentsil osalejatele väljastatakse tunnistus

Hind: soodushind kuni 3. maini 199 eurot (käibemaksuga 238,80 €)

Lisainfo ja registreerimine:

pood.aripaev.ee/turvakonverents-2016

Selleni jõudmiseks pakutakse 12. mail toimuval Tuleohutuskonverentsil taas võimalust rääkida tuleohutusest põhjalikumalt ja laiemalt: millised on ettevõtete kogemused tuleohutuse korraldamisel, kuidas koostada korrektset tuleohutusaruannet, kas ettevõttesse saabuvat tuleohutuskontrolli peaks kartma, millised on tuleohutusnõuded kõrghoones ja milliseid soovitusi evakuatsiooniõppuse läbiviimiseks jagab turvaettevõte.

Küsimused tuleohutusaruandest

Tuleohutus- ja tööohutusteenuste osutamisega tegelev Eesti Ohutus osaühingu spetsialist Lennart Ambos annab konverentsil ülevaate olulisematest ja uuematest põhimõtetest tuleohutusaruande koostamisel. Kuigi päästeamet on loonud tuleohutuse enesekontrolli aruannete keskkonna ning üritanud läbi selle teha protsessi nii lihtsaks kui võimalik, tekib aruande koostamise kohta siiski pidevalt küsimusi.

Evakuatsiooniõpe võib paljudele tunduda tüütu kohustusena, ent ka seda saab kindlasti läbi viia nii, et sellest ka reaalselt kasu oleks. Siin toob omi kogemusi selles välja turvaettevõtte G4S Eesti AS.

Kas ettevõttesse saabuvat tuleohutuskontrolli peaks kartma – seda küsimust vaatleme konverentsil läbi videoloo, kus kunstimuuseumi KUMU hoonetes läbi viidud tuleohutuskontrolli järel vastab küsimustele ka päästeameti inspektor.

Kogemuslood ettevõtetelt

Lisaks seadusest tulenevatele kohustustele on väga olulised ka ettevõtete kogemuslood. Konverentsile saabuvad kogemusi jagama kahe väga erineva tootmisettevõtte spetsialistid – keemiatööstuse suurettevõtte spetsialist Viru Keemia Grupist ning sinna kõrvale väga edukas eksportöör, majatootja Seve Ehituse ASi esindaja.

Teadupärast allub tuleohutus kõrghoonetes erilistele nõuetele ning neist tuleb konverentsile rääkima päästeameti Põhja päästekeskuse juhtivspetsialist Liia Tõruvere. Sellele järgnevas põhjalikus arutelus võetakse koos pikaaegse vabatahtliku päästjaga ning kindlustusseltsi esindajaga  kokku põhjused, mis takistavad tuleohutusalast teabe levikut ühiskonnas ja ettevõttes ning otsitakse neile takistustele lahendusi.

Et mitte jääda liiga ettevõtete keskseks ja ametlikuks, lõpetavad päeva pottsepad, soojusspetsialistid ning tuleetenduse korraldajad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474