19 aprill 2016

Entusiastid plaanivad tühja linnaruumi kaudu Riiat turundada

Riia linnale otsitakse turundamisvõimalusi Lätis. Tallinna linnaruumi seminaril tuleb samuti kõne alla tühi linnaruum.  Foto: Andres Haabu

Linnaruumi seminaril Tallinnas otsitakse tühjalt seisvale kinnisvarale ajutisi kasutuslahendusi.

Seminar käsitleb vahekasutuse erinevaid praktikaid ja hindab tühja linnaruumi potentsiaali rahvusvaheliste näidete kaudu. Esinema on kutsutud Bremeni linna vahepealse kasutuse agentuur koos liidumaa planeerijaga, kes juba aastaid teadlikult ajutise egiidi all tühje ruume elavdavad. „Valgas on plaan tõmmata paneelikad maha ja rahvas kesklinna puitmiljöösse tagasi kolida. Paarsada kilomeetrit eemal Riias lööb laineid entusiastide grupp, kes väidab, et tühja ruumi kaudu saab Riia linna brändida. Miks meil Tallinnas või väikelinnades sellele teemale veel strateegiliselt lähenetud pole. Miks meil ei ole ruumiringluse agentuure või sellisele praktikale keskendunud arhitektuuribüroosid? Kus on meie aktivistid parkimisväljakutele vaheldust pakkuvate lahendustega?“ küsib Linnalabori urbanist ja seminari eestvedaja Keiti Kljavin.

Seminar toimub inglise keeles, korraldaja MTÜ Linnnalabor.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806