19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Entusiastid plaanivad tühja linnaruumi kaudu Riiat turundada

Riia linnale otsitakse turundamisvõimalusi Lätis. Tallinna linnaruumi seminaril tuleb samuti kõne alla tühi linnaruum.
Autor: Andres Haabu
Linnaruumi seminaril Tallinnas otsitakse tühjalt seisvale kinnisvarale ajutisi kasutuslahendusi.

Seminar käsitleb vahekasutuse erinevaid praktikaid ja hindab tühja linnaruumi potentsiaali rahvusvaheliste näidete kaudu. Esinema on kutsutud Bremeni linna vahepealse kasutuse agentuur koos liidumaa planeerijaga, kes juba aastaid teadlikult ajutise egiidi all tühje ruume elavdavad. „Valgas on plaan tõmmata paneelikad maha ja rahvas kesklinna puitmiljöösse tagasi kolida. Paarsada kilomeetrit eemal Riias lööb laineid entusiastide grupp, kes väidab, et tühja ruumi kaudu saab Riia linna brändida. Miks meil Tallinnas või väikelinnades sellele teemale veel strateegiliselt lähenetud pole. Miks meil ei ole ruumiringluse agentuure või sellisele praktikale keskendunud arhitektuuribüroosid? Kus on meie aktivistid parkimisväljakutele vaheldust pakkuvate lahendustega?“ küsib Linnalabori urbanist ja seminari eestvedaja Keiti Kljavin.

Seminar toimub inglise keeles, korraldaja MTÜ Linnnalabor.

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474