Autor: Virge Haavasalu • 27. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank loobus Simus Kinnisvarast

Fahle Maja. Simus Kinnisvara arendusprojekt.
Autor: Raul Mee
Swedbank eemaldas oma kutseliste hindajate nimekirjast kinnisvarabüroo Simus Kinnisvara, kuna büroos pole enam kehtiva kutsetunnistusega hindajat. Ettevõte ise probleemi ei näe, vahendab Äripäev.

Üle kahekümne aasta tegutsenud Simus Kinnisvara juht Rene Salumäe tunnistas, et Swedbank ei tee selle aasta algusest nendega koostööd, kuna nende töötaja Denno Treimanni kutselise hindaja tunnistus aegus. Tema sõnul pole aegumisest aga suurt lugu, sest kinnisvarafirma teeb nüüd koostööd Simus Kinnisvarast väljaspool oleva kutselise hindajaga, kes paberitele alla kirjutab. Mida see täpsemalt tähendab, ta ei öelnud.

Samas seisab Simus Kinnisvara kodulehel: „Simus Kinnisvara hindamise eksperdid on professionaalid ja kuuluvad Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingusse (EKHÜ). Simus Kinnisvara hindamisakte aktsepteerivad kõik suuremad Eesti pangad ja finantsasutused.“ Salumäe ei olnud nõus ajakirjaniku tähelepanekuga, et see info võib nüüd olla vale ja eksitav.

Levinud probleem

Eesti kinnisvarahindajate ühingu tegevjuht Tiia Redi ütles, et tõepoolest ei kuulu Simus Kinnisvara töötaja enam nende ühingusse ja et ka ühing on büroo tähelepanu juhtinud kodulehel olevale eksitavale infole.

Redi ütles, et seda on ennegi ette tulnud, et kinnisvarabüroode kodulehel on esitletud kutseliste hindajate nimed, kelle kutsetunnistus on tegelikult aegunud.

Pikemalt loe teema kohta Äripäevast.

 

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474