Swedbank loobus Simus Kinnisvarast

Fahle Maja. Simus Kinnisvara arendusprojekt.  Foto: Raul Mee

Swedbank eemaldas oma kutseliste hindajate nimekirjast kinnisvarabüroo Simus Kinnisvara, kuna büroos pole enam kehtiva kutsetunnistusega hindajat. Ettevõte ise probleemi ei näe, vahendab Äripäev.

Üle kahekümne aasta tegutsenud Simus Kinnisvara juht Rene Salumäe tunnistas, et Swedbank ei tee selle aasta algusest nendega koostööd, kuna nende töötaja Denno Treimanni kutselise hindaja tunnistus aegus. Tema sõnul pole aegumisest aga suurt lugu, sest kinnisvarafirma teeb nüüd koostööd Simus Kinnisvarast väljaspool oleva kutselise hindajaga, kes paberitele alla kirjutab. Mida see täpsemalt tähendab, ta ei öelnud.

Samas seisab Simus Kinnisvara kodulehel: „Simus Kinnisvara hindamise eksperdid on professionaalid ja kuuluvad Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingusse (EKHÜ). Simus Kinnisvara hindamisakte aktsepteerivad kõik suuremad Eesti pangad ja finantsasutused.“ Salumäe ei olnud nõus ajakirjaniku tähelepanekuga, et see info võib nüüd olla vale ja eksitav.

Levinud probleem

Eesti kinnisvarahindajate ühingu tegevjuht Tiia Redi ütles, et tõepoolest ei kuulu Simus Kinnisvara töötaja enam nende ühingusse ja et ka ühing on büroo tähelepanu juhtinud kodulehel olevale eksitavale infole.

Redi ütles, et seda on ennegi ette tulnud, et kinnisvarabüroode kodulehel on esitletud kutseliste hindajate nimed, kelle kutsetunnistus on tegelikult aegunud.

Pikemalt loe teema kohta Äripäevast.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806