Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 13. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päästeameti tuleohutuskontrollist: vaata videot

Kaader videost
Tallinna sadamaalal asuv uue põlvkonna ärihoone on üks modernsemaid omasuguste seas. Hoone arendaja Capital Milli ning Päästeameti koostöös valmis näitlik videomaterjal, milles Päästeameti Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhtivinspektor Ergo Manninen annab teemaveebi kinnisvarauudised.ee palvel Päästeameti tuleohutuskontrollist lühikese ülevaate.

Eile, 12. mail toimunud Tuleohutuskonverentsi jaoks valminud videost on võimalik aimu saada, millised on need reaalsed paigaldised ja objektid, mida ettevõttesse saabunud Päästeameti tuleohutuskontrolli ametnik paikvaatlusel reaalselt kontrollib.

Ergo Manninen rõhutas konverentsil esinedes lisaks, et reaalselt tähendab tuleohutuskontroll pigem „kontrolli kontrollimist“, st et suure osa Päästeameti tuleohutuskontrollist moodustab dokumentatsiooni kontroll(enesekontrolli aruanne, nõuetekohased hoolduslepingud, plaanid ja aruanded jne).

Siiski tõi Manninen lisaks välja ka enamlevinud „füüsilised vead“ hoonetes, mille nimekiri on tema sõnul järgmine:

Evakuatsioonitee on takistatud.Evakuatsiooniteel asuv uks pole kergesti avatav.Evakuatsioonimärgistus suunab eksitavalt.Tuletõkkeuksed on avatud asendis.Nõuetekohased tuletõkkesektsioonid on moodustamata.Tulekustuteid pole piisav kogus ja/või kustutid pole leitavad ja/või kustutid on kinnitamata.Turvavalgustus on kontrollimata.Automaatne tulekahjusignalisatsioon näitab riket ja/või on hooldamata.

 Kõnealune video on vaadatav siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474