Päästeameti tuleohutuskontrollist: vaata videot

Kaader videost  

Tallinna sadamaalal asuv uue põlvkonna ärihoone on üks modernsemaid omasuguste seas. Hoone arendaja Capital Milli ning Päästeameti koostöös valmis näitlik videomaterjal, milles Päästeameti Põhja päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhtivinspektor Ergo Manninen annab teemaveebi kinnisvarauudised.ee palvel Päästeameti tuleohutuskontrollist lühikese ülevaate.

Eile, 12. mail toimunud Tuleohutuskonverentsi jaoks valminud videost on võimalik aimu saada, millised on need reaalsed paigaldised ja objektid, mida ettevõttesse saabunud Päästeameti tuleohutuskontrolli ametnik paikvaatlusel reaalselt kontrollib.

Ergo Manninen rõhutas konverentsil esinedes lisaks, et reaalselt tähendab tuleohutuskontroll pigem „kontrolli kontrollimist“, st et suure osa Päästeameti tuleohutuskontrollist moodustab dokumentatsiooni kontroll(enesekontrolli aruanne, nõuetekohased hoolduslepingud, plaanid ja aruanded jne).

Siiski tõi Manninen lisaks välja ka enamlevinud „füüsilised vead“ hoonetes, mille nimekiri on tema sõnul järgmine:

Evakuatsioonitee on takistatud.Evakuatsiooniteel asuv uks pole kergesti avatav.Evakuatsioonimärgistus suunab eksitavalt.Tuletõkkeuksed on avatud asendis.Nõuetekohased tuletõkkesektsioonid on moodustamata.Tulekustuteid pole piisav kogus ja/või kustutid pole leitavad ja/või kustutid on kinnitamata.Turvavalgustus on kontrollimata.Automaatne tulekahjusignalisatsioon näitab riket ja/või on hooldamata.

 Kõnealune video on vaadatav siit.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806