Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rocca al Mares maandus nurgakividroon

Elu- ja ärihoone LAEV nurgakivitseremoonial lennutati silinder nurgakivisse asetamiseks kohale drooniga.
Foto: Mardo Mannimägi
Täna sai nurgakivi tavapärasest erineva tseremooniaga Rocca al Mare väravasse kerkiv elu- ja ärihoone LAEV. Uuenduslikule ja kaasaegsele hoonele kohaselt lennutati silinder nurgakivisse asetamiseks kohale drooniga.

Uuenduslikule ja kaasaegsele hoonele kohaselt toodi silinder nurgakivisse asetamiseks drooniga ning nurgakivi panekul osalesid Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson, hoone arhitekt Raivo Kotov (KOKO arhitektid) Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen, arendaja Triestate juhid Kalev Raidjõe ja Kuldar Gil ning Embach Ehituse esindajad. 

LAEV on selgelt eristuva, merest inspireeritud arhitektuuriga elu- ja ärihoone, milles on maksimaalselt kasutatud kaasaegseid energiatõhususe ja targa maja lahendusi.Hoone arendaja Kalev Raidjõe sõnul panustab Triestate arendajana mitte ainult unikaalsesse arhitektuuri, vaid eksklusiivsetesse lahendustesse ka hoones sees. Näitena toob ta tavapärasest kõrgemad laed, suured puhtad klaaspinnad, avatava välisseinaga siseterrassid, katusele sõitvad liftid jpm, mida elu- ja ärihoonetes seni harva või siis täiesti esmakordselt kasutatud on.

Elu- ja ärihoone asub Vabaõhumuuseumi tee 1, selles saab olema 29 korterit ning 17 äripinda. Hoone arhitektuurse lahenduse autoriks on Raivo Kotov ja arhitektuuribüroo KOKO. Hoone valmimisajaks on planeeritud 2017. aasta jaanuar ning ehitajaks on Embach Ehitus.

Arendajaks on osaühing Triestate, mille partnerid Kalev Raidjõe ja Kuldar Gil on kinnisvaraalaste projektide juhtimise, arendamise ja haldusega tegelenud 1998. aastast. Näiteks on nad erinevates projektmeeskondades osalenud Kawe Plaza, Pirita Rannahoone, Metro Plaza, Metalli Maja, Maestro Maja arendustegevuses ja projektijuhtimises.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474