7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: I kvartalis väljastati 1347 eluruumide ehitusluba

2016 I kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1347 eluruumi. Tegemist on viimase nelja kvartali madalaima näitajaga, mis on siiski 60% enam kui aasta tagasi I kvartalis, mil ehitusloa sai vaid 841 eluruumi.

Keskmise ehitusloa saanud eluruumi pindala oli 2016 I kvartalis 92 m². See on õige pisut enam, kui kahel viimasel kvartalil, mil keskmise pinna suurus oli 88 ja 91 m².

Ehituslubade suure arvu taga on aktiivne arendusturg. Uute korterite sektorisse lisandub arendusprojekt teise järel. See on kannustanud arendajaid üha kiirenevas uute projektidega välja tulema. Üsna kindlalt võib prognoosida, et käesoleval 2016 aastal väljastatakse eluruumidele ehituslubasid rohkem, kui möödunud 2015. aastal.

Ehitusloa saanud eluruumide arv (tk) ja pind (1000m²)

Ehitusloa saanud keskmine eluruumi pind, m²

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474