Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endist koolimaja rekonstrueerides säilitatakse selle stalinistlik ornamentika

Endist Valdeku koolimaja rekonstrueerides säilitatakse selle fassaadi dekoratiivraamistik ja stalinistlik ornamentika.
Autor: Tallinna Nõnne linnaosa valitsus
Valdeku tänaval Nõmmel paiknevas endises koolihoones saavad selle rekonstrueerimise järel omale uued ruumid linnaosa valitsus ja teised Nõmme organisatsioonid. Rekonstrueerimistööd näevad ette hoone soojustamise, kusjuures fassaadi dekoorraamistik ja stalinistlik ornamentika tuleb säilitada.

Tallinna Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul alustas linnaosavalitsus juba 2011. aastal planeerimist, et tühjalt seisev kunagine Valdeku gümnaasiumi hoone uuesti kasutusele võtta. „Hoone jagati lammutustööde tulemusel kahte eraldiseisvasse osasse. 2013. aasta sügisel avati ühes osas Valdeku saun-spordihoone. Lisaks rajati kinnistule haljasalad, kõnniteed, parklad, kommunikatsioonide liitumispunktid ning tänavakorvpalli- ja rulaväljak,“ rääkis linnaosavanem.

„Pärast teise etapi valmimist järgmisel kevadel saab kunagise koolimaja vanasse osasse uued ruumid praegu üsna kitsastes tingimustes tegutsev Nõmme vaba aja keskus ja noortekeskus. Ühtlasi tulevad hoonesse linnaosavalitsuse tööruumid ning Nõmme halduskogu koosolekusaal, veel üks väiksem spordisaal ja aula, samuti mõned rendipinnad,“ lisas Terik.

Valdeku 13 koolihoonet kasutati viimati 2010. aasta suvel, pärast seda on maja seisnud tühjalt. Rekonstrueerimistööd näevad ette hoone soojustamise, kusjuures fassaadi dekoorraamistik ja stalinistlik ornamentika tuleb säilitada. Ehitustööde käigus renoveeritakse kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, korrastatakse ja soojustatakse pööning ning kelder, vahetatakse aknad ja uksed. Ehitusetööd teostab Ramm Ehituse OÜ.

Ehitustööd lõpetatakse 2017. aasta kevadel ning seejärel võetakse hoone peale sisustamist kasutusse. Ehitustööde ja sisustamise kogumaksumus on ligikaudu 3 miljonit eurot.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474