Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna lähivaldade korteriturg võtab pöördeid maha

Foto: Center Kinnisvara Maa-ameti kinnisvaratehingute andmebaasi põhjal
Tänavuse aasta viie esimese kuuga on Tallinnaga piirnevates omavalitsustes korteritehingute arv võrreldes aastatagusega 6% kahanenud. Siiski on ruutmeetrihinnad mitmes vallas kerkinud, märgib Center Kinnisvara tegevjuht Christian Ayrer.

Kokku tehti Harku, Jõelähtme, Kiili, Rae, Saku, Saue ja Viimsi vallas ning Maardu linnas tänavu esimese viie kuuga 551 korterite ostu-müügi tehingut. Aasta tagasi samal perioodil oli tehingute arv 589. Tehingute arv on kasvanud üksnes Viimsi ja Jõelähtme vallas.

„Tallinna kinnisvaraturg on justkui pudrupott, mis üle ääre ajab ja siis üle linna piiri laiali valgub. Tallinnas toimuv mõjutab otseselt ka ümbruskonda. Nii et selline turu mõningane kokkutõmbumine on pigem ootuspärane. Oma rolli mängib siin ka see, et korterite pikk ja pidev hinnatõus on pannud paljud mõtlema oma maja või ridaelamu soetamise peale ning linnapiiri taga on nende osakaal palju suurem. Ka see on üks põhjus, miks korteriturg seal paigal tammub,“ selgitab Christian Ayrer.

Keskmine ruutmeetrihind jääb kõigis Tallinna ümbritsevates omavalitsustes pealinna omale (1565 eur/m2) alla. Kõige rohkem eurosid ühe ruutmeetri eest tuli välja käia Rae vallas, kus keskmine hind m2 kohta oli 1481 eurot. Rae valla korterite hinnad on aastaga teinud ka korraliku kasvu – 10%. Statistiliselt kõige suurema hüppe – 37% - on teinud Jõelähtme korterite ruutmeetrihinnad, kuid seal on tehingute arv statistilise üldistuse tegemiseks liialt väike.  Mõõdukat tõusu on näidanud ka Viimsi ja Harku vald (+2%) ning Maardu linn (+7%).

Andmed tehingute arvu kohta on pärit Maa-ameti kinnisvaratehingute andmebaasist.

Center Kinnisvara on elukondlikule kinnisvarale keskendunud kinnisvarabüroo, mis on võtnud fookusesse Eesti kinnisvaraturu aktiivseima piirkonna Tallinna ja selle lähiümbruse.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474