Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor suurendas tublisti poolaasta kasumit

Lõviosa Mainor AS investeeringutest läks Ülemiste Citys augustis valmiva 13-korruselise Öpiku kontorihoone ehitamiseks
Foto: Lauri Leet
Mainor grupi käesoleva aasta esimese poolaasta käive kasvas võrreldes mullu sama perioodiga 12%, ulatudes 10 miljoni euroni. Kontserni puhaskasum oli 3,5 miljonit eurot, mida on eelmisest aastast 82% enam. Lõviosa Mainor AS investeeringutest läks Ülemiste Citys augustis valmiva 13-korruselise Öpiku kontorihoone ehitamiseks.

Mainor AS juhatuse liikme Ants Pilvingu sõnul on kontserni jätkuva kasvu taga pidevad investeeringud – tänavu esimesel poolaastal investeeriti kokku 8,7 miljonit eurot ehk 2,4 korda rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. “Lõviosa investeeringutest läks Ülemiste Citys augustis valmiva 13-korruselise Öpiku kontorihoone ehitamiseks,” selgitas Pilving ja lisas, et aasta teisel poolel alustatakse ka Öpiku maja 2. torni ehitamisega, kus on 28 800 m2 kontori brutopinda. Tänavu plaanib Mainor investeerida kokku 21,4 miljonit.

Pilvingu kinnitusel kasvas grupi ettevõtetes töötajate arv vaid ühe protsendi võrra, mis näitab, et poolaastal saavutatud äride kasv on saavutatud tänu tööefektiivsuse suurenemisele. “Keskmiselt tootis iga meie töötaja 80% rohkem kasumit ning ka keskmine palk kasvas grupis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,1%, moodustades töötaja kohta kuus keskmiselt 1295 eurot,” märkis Pilving. 

2016. aasta esimesel poolaastal parandas Mainor grupi kümnest ettevõttest üheksa oma majandustulemusi. Mahuka arengu läbis mööblitootmise digitaliseerimisel Askala OÜ. Samuti läbis akende tootmisprotsessi digitaliseerimise Rekman OÜ, mille heade tulemuste taga on ka suurenenud ekspordimaht Soome turule.

Gruppi kuuluvad Ülemiste City arendajad Technopolis Ülemiste AS ja Mainor Ülemiste AS püüavad ärilinnakus luua välisfirmadele võimalikult head töökeskkonda, et soodustada nende Eestisse asumist ja sellega omakorda Eesti majanduse kasvu. “Ülemiste Citysse on kolinud India ühe suurema tehnoloogia ettevõtte HCL Technology Põhja-Euroopa tugiteenuste keskus. Lähiajal valmivasse Öpiku majja asub ankruna teinegi nimekas rahvusvaheline tehnoloogiaettevõte 500 töötajaga,” märkis Pilving, kelle sõnul käivad täna läbirääkimised veel mitme suure rahvusvahelise ettevõttega Ülemiste Citysse asumise üle.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474