Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: LAEV pidas sarikapidu

Vasakult: Embach Ehitus juhatuse liige Andres Salusaar, arendaja Al Mare Estate juhatuse liige Peep Pihotalo ning KOKO arhitekt Andrus Kõresaar
Autor: Julia-Maria Linna
Eile peeti Rocca al Maresse kerkiva uuendusliku elu- ja ärihoone LAEV sarikapidu. Hoone konstruktiivne osa on valmis ja saavutanud oma kõrguse ning alustatud on väga kõrge helikindluse ja soojapidavusega klaasfassaadi paigalduse ning sisetöödega.

Hoone arendaja, AL Mare Estate OÜ juhatuse liikme Kalev Raidjõe sõnul annab praegune ehitusfaas esialgse ettekujutuse, missugune hoone LAEV’ast kujuneb ning potentsiaalsete ostjate huvi on olnud oodatust suurem. “Üheks huvi tekitajaks on kahtlemata hoone asukoht mere ääres, kuid samas kõige olulise keskel, samuti sise- ja välisarhitektuurne erilisus ning üha suuremat rolli mängib ka hoone energiasääst ja nutikad lahendused,” kirjeldab Raidjõe hoone olulisemaid tugevusi. Ta toob targa maja lahenduse näitena, et magama minnes kustutatakse ühe nupuvajutusega kõik tuled, ventilatsioonisüsteem lülitatakse vaiksele režiimile, valvesignalisatsioon öörežiimile, kardinad suletakse, küte ja jahutus lülitatakse öörežiimile.

Raidjõe kinnitusel on suurim huvi olnud siiani kuni 3-toaliste korterite vastu ning ligi 50% korteritest ja äripindadest on müüdud või broneeritud. “Praegu on just õige hetk oma broneering teha, sest hetkel on võimalik veel kortereid või äripindu oma nägemuse järgi kujundada, kuid mida kaugemale ehitusprotsess liigub, seda keerulisemaks või kulukamaks erisoovide täitmine läheb,” ütles Raidjõe.

Hoone ehitaja, Embach Ehituse juhatuse liikme Andres Salusaare sõnul ollakse ehitustöödega graafikus. Betoonkarkass on valmis ning ees ootab selle hoone üks kõige nõudlikum ehituslik etapp, milleks on tavapärasest paksema, kõrge helikindluse- ja UV- filtriga energiasäästliku klaasfassaadi paigaldus koos fassaadi ilmestavate lamellidega, mis annavad tulevikus elanikele säästu  nii kütte- kui ka jahutuskuludelt.  

“Klaasfassaad, mille hoonele paigaldame, on kindlasti üks unikaalsemaid Eestis, pea kaks korda paksem tavapärasest ja välja valitud just selle objekti asukohta arvestades mere ning hea teedevõrgu läheduses,” lausus Salusaar. “Unikaalse fassaadi ülesandeks on tagada kõrge helikindlus ja energiasäästlikkus. Seda nii soojapidavuse kui ka suvise jaheda sisekliima tagamise eesmärgil, filtreerides liigse päikeseenergia suvel ning säästes sooja talveperioodil.”  LAEV energiaklass saab olema kõrgeim, mis Eestis on klaasfassaadiga hoonetel võimalik saavutada.

Elu- ja ärihoone LAEV asub Vabaõhumuuseumi tee 1, selles saab olema 29 korterit ning 17 äripinda. Hoone kõrgematel korrustel asuvate korterite suurus on umbes 52 – 167 ruutmeetrit, esimesel neljal korrusel paiknevate äripindade maht kokku on ligi 3400 ruutmeetrit. Hoone arhitektuurse lahenduse autoriks on Raivo Kotov ja arhitektuuribüroo KOKO. Maja valmib 2017. aasta jaanuaris ning ehitajaks on Embach Ehitus OÜ.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474