Autor: Meelis Mandel • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva peatoimetaja õppetunnid korteriostul

Melis Mandel
Autor: Eiko Kink
Äripäeva peatoimetaja vahetas sel suvel Tallinnas elukohta, astus läbi üle 30 objektilt ja väisas netis sadu. Nüüd jagab ta selle käigus eredalt meelde jäänud hetki.

Inimesed, kes te elate majas, kus korterid veel ühisomandis – tehke need korteriomanditeks. Leidke see ühine aeg ja käige korra notari juures. Üllatavalt palju häid eestiaegseid maju heas asukohas Tallinna kesklinnas on veel ühisomandis korteritega. 25 aastat pärast taasiseseisvumist. Ma ei kujuta ette, mis preemiat tahab ostja saada, et sellisesse majja minna. Mina igal juhul ei soovinud seda teekonda ette võtta.Leppige ühistus kokku ja asuge tehnosüsteeme, maja ja majaümbrust renoveerima. Ei ole mõtet igavesti proovida saada veel odavamat ehituspakkumist. Ei ole mõtet pisiasjadega vaidlema jäädagi. Sõitke mõnest korteriühistu pidurist kas või üle.Kolmandaks, tegutsev ühistu ja renoveerimisel või renoveeritud kortermaja kasvatab teie korteri väärtust tuntavalt. Kohati kolmandiku võrra või enamgi veel. Ükspuha, kui vuntsitud või hea planeeringuga teie korter seest ka on – kui ühistu ei ole efektiivne ja tegus, ostjat te naljalt leia.Mina ei viitsi oma energiat kulutada omavahel vaidlevate korteriomanike lepitamisele ja kokkulepete otsimisele. Ilmselt pole ma üksi. Konfliktid korterite vahel, mida ma korteriühistu juhatuste liikmetelt kuulsin, on kirevamad kui elu ise.Üldiselt ei tasu enne müüki remonti teha. Võib muidugi, kuid ärge arvestage, et suudate selle investeeringu müügihinda sisse sulatada. Reeglina ei kõlba teie lahendus uuele ostjale.

Edasisi nõuandeid loe Äripäeva vahendusel.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474