14. november 2016

Pärtel: tegutseme pankadest kiiremini

Marek Pärtel
Autor: Erakogu

Teeme laenuvõtjatele põhimõtteliselt samasuguse taustakontrolli, kui pangad, kuid saame tegutseda pankadest kiiremini, rääkis EstateGuru juht Marek Pärtel.

EstateGuru annab lühiajalist ärilaenu kinnisvara tagatisel 8-12%lise intressiga. Laenaja tasub ühisrahastusplatvormile teenuse eest 3-4% laenusummast ja üle 1 a laenude puhul lisaks ka 1% administreerimiskulu. Samas saadab EstateGuru ukselt tagasi ligikaudu 50% laenuküsijaist, rääkis Pärtel Äripäeva uues saatesarjas “Ühisrahastuse võlud ja valud”. Projektide hindamisel ollakse kriitilisemad, kui aasta tagasi.

Eelmisel nädalal alustas Äripäev saatesarja, mille raames kutsub saatesse "Äripäev eetris" kõik ühisrahastusplatvormide esindajad. Nii on potentsiaalsetel investoritel ja rahakaasajatel võimalik saada vastused oma küsimustele ning luua endale laiem pilt ühisrahastusest kui investeerimisvõimalusest. Täpsemalt sellest, mida üks või teine platvorm endast kujutab ning milliseid investeerimisvõimalusi pakub. Juttu tuleb ka erinevatest riskidest ühisrahastuses.

Mis on aasta aega turule tulekuks valmistunud Estateguru hetkeseis ja tulevikuplaanid, millistel tingimustel saab raha kaasata ja investeerida ning kuidas tegeldakse võlglastega, saad kuulata siit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806