16 november 2016

Tallinn avas WMS kaarditeenuse kõigile soovijatele

Foto: Tallinna linnaplaneerimise amet

Tallinna aluskaart nüüd WMS kaarditeenusena vabalt kättesaadav kõigile huvilistele, teatas Tallinna linnaplaneerimise amet.

Tallinnas on digitaalsel kujul aluskaarti peetud juba alates aastast 1997. Kümmekond aastat tagasi toimus üleminek joonestustarkvara- ja kaardilehepõhiselt aluskaardi pidamiselt andmebaasi põhisele aluskaardi tootmisele. Sellest ajast peale on kaardiandmeid pidevalt kaasajastatud. Mõõtkavas 1:2000 aluskaarti on aerofotode põhjal uuendanud valdavalt Eesti Kaardikeskus.

Praegu töötab Tallinna linnaplaneerimise ametis ka kaks kartograafi, kes kannavad suuremaid linnaruumilisi muudatusi jooksvalt aluskaardile, et kaart püsiks pidevalt ajakohane. Tallinna aluskaart on kasutuses kõigis Tallinna kaardirakendustes ehk nii Tallinna veebikaardil, Tallinna planeeringute registris ja mujal.

WMS kaarditeenuse kõigile vabalt kättesaadavaks tegemisega soovib Tallinna linnaplaneerimise amet laiendada aluskaardi andmestiku kasutatavust. Tehniliselt tähendab see seda, et kõige ajakohasemat aluskaarti Tallinna kohta on võimalus kasutada nii kaardirakendustes kui töökoha GIS tarkvaras sarnaselt teistele WMS teenustele.

Kuidas teenust täpsemalt kasutada, saab vaadata siit.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806