16. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn avas WMS kaarditeenuse kõigile soovijatele

Autor: Tallinna linnaplaneerimise amet
Tallinna aluskaart nüüd WMS kaarditeenusena vabalt kättesaadav kõigile huvilistele, teatas Tallinna linnaplaneerimise amet.

Tallinnas on digitaalsel kujul aluskaarti peetud juba alates aastast 1997. Kümmekond aastat tagasi toimus üleminek joonestustarkvara- ja kaardilehepõhiselt aluskaardi pidamiselt andmebaasi põhisele aluskaardi tootmisele. Sellest ajast peale on kaardiandmeid pidevalt kaasajastatud. Mõõtkavas 1:2000 aluskaarti on aerofotode põhjal uuendanud valdavalt Eesti Kaardikeskus.

Praegu töötab Tallinna linnaplaneerimise ametis ka kaks kartograafi, kes kannavad suuremaid linnaruumilisi muudatusi jooksvalt aluskaardile, et kaart püsiks pidevalt ajakohane. Tallinna aluskaart on kasutuses kõigis Tallinna kaardirakendustes ehk nii Tallinna veebikaardil, Tallinna planeeringute registris ja mujal.

WMS kaarditeenuse kõigile vabalt kättesaadavaks tegemisega soovib Tallinna linnaplaneerimise amet laiendada aluskaardi andmestiku kasutatavust. Tehniliselt tähendab see seda, et kõige ajakohasemat aluskaarti Tallinna kohta on võimalus kasutada nii kaardirakendustes kui töökoha GIS tarkvaras sarnaselt teistele WMS teenustele.

Kuidas teenust täpsemalt kasutada, saab vaadata siit.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474