30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metro Capital alustas Kiikri korterelamute müüki

Kiikri kortermajade kõrvalt läheb kergliiklustee otse mereranda
Foto: Metro Capital
Kinnisvaraarendusettevõte Metro Capital pani müüki esimese maja kolmest otse mere äärde ehitatavast äripindadega korterelamust Kadriorus.

Eksklusiivsed majad kerkivad otse Tivoli elupiirkonna kõrvale aadressile Kiikri 2. Esimesena valmib maja A, järgnevalt ehitatakse majad B ja C.

Kui ühest küljest on naabriks Tivoli kortermajad, siis teisest küljest piirab Kiikri korterelamute plokki meri ja kolmandast küljest Kadrioru park. Majadest hakkab tuleval aastal mööduma Pirita prommenaad. Esimese etapina valmib 2017. aasta sügisel viiekorruseline 22 korteri ja 5 äripinnaga kortermaja, mille ehitamist alustati oktoobris, teatas kinnisvaraarendaja. Selle hoone eest saab alguse ka parki läbiv ning mere äärde suunduv kergliiklustee.

„Kiikri Residentside prominentse ja nõudliku asukoha tõttu tegelesime projekti ettevalmistamisega mitu aastat,“ kommenteeris Metro Capitali partner Ain Kivisaar.

Kiikri majade vahele jäävale rohealale on projekteeritud laste mänguväljak ja privaatsed jalutusteed. Maa-aluses soojendusega parklas on võimalik laadida ka elektriautosid. Majakatusele paigaldab arendaja päikesepaneelid.

Kiikri korterite ruutmeetrihinnad jäävad vahemikku 2700-3300 eurot. Parkimiskoha hind on 17 000 eurot ja panppaiga oma 5000 eurot. Arendaja andmetel on igale korterile kavaldatud rohkem kui üks parkimiskoht. Lisaks tulevad parkimiskohad Tuukri tänava äärde, kuhu saavad auto panna nii elanike kui ka ettevõtete külalised.

Arhitektuuribüroode Architect 11 ja PIN Arhitektid koostöös projekteeritud hoonete terrassid avanevad merele ja Kadrioru pargile. Hoonete fassaadil on kasutatud puidu, kivi ja klaasi kombinatsiooni. Kiikri Residentsidesse on kavandatud 2-, 3- ja 4-toalised korterid, mille sisekujundust iseloomustab minimalistlik joon. Targa kodu lahendused võimaldavad ise reguleerida kütet, jahutust ja ventilatsiooni.

Viimaste aastatega on Metro Capital rajanud Tallinnasse enam kui 400 uut korterit, olles sellega uute korterite arendus- ja müügiturul üks suuremaid. Peale Kiikri Residentside on praegu ehitamisel ka eksklusiivne Meerhof 2.0 korterelamu ja mereäärne Tivoli elamurajoon.

Loe Metro Capitali partneri Ain Kivisaare intervjuud, kus ta lahkab Kiikri Residentsi rahastamist, müügiprognoose ja Tallinna uusarenduste turu olukorda, siit.

Metro Capital noppis Äripäeva kinnisvarabüroode TOPis 2015. aasta tulemuste põhjal Uus Maa järel teise koha. Vaata kinnisvarabüroode edetabelit siit.

 

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474