21. detsember 2016

Kohus peatas kinnistu üleandmise Eesti Energiale

Tuulik
Autor: Andras Kralla

Tallinna halduskohus peatas valitsuse otsuse anda Pärnumaal asuv Tootsi Suursoo tuulepargi kinnistu enampakkumist korraldamata Eesti Energiale.

Kohus kohaldas esialgset õiguskaitset tuuleparkide arendaja AS Raisner kaebuse alusel, teatas ettevõte.

Kaebaja esindaja advokaadibüroo Derling partneri Piret Blankini hinnangul on valitsuse otsus 8. detsembrist vastuolus riigivaraseadusega, mis kohustab valitsust riigivara käsutamisel tegutsema ausalt, läbipaistvalt ja kontrollitavalt.

„Riik ei saa anda ühele turuosalisele väärtuslikku maad ilma enampakkumiseta, sest see kahjustab vaba konkurentsi ja mõjutab turul tegutsevaid ettevõtjaid ebavõrdselt. Esialgse õiguskaitse kohaldamine näitab, et ka kohtu hinnangul võib maa andmine Eesti Energiale olla vastuolus riigivaraseadusega, samuti Euroopa Liidu õigusega ja kujutada endast keelatud riigiabi,“ kommenteeris Blankin.

Kohus kohaldas esialgset õiguskaitset esialgu vaid 30 päevaks, peatades valitsuse 9. detsembri korralduse nr 404 kehtivuse ja seades Tootsi tuulepargi kinnisasjale keelumärke AS Raisneri kasuks. Menetlus jätkub halduskohtus.

Seoses valitsuse otsusega anda otsustuskorras ja ilma enampakkumiseta Tootsi Suursoo maa Eesti Energiale on tuuletehnoloogia ettevõtteid koondav Tuuletehnoloogia Liit esitanud kaebuse Euroopa Komisjonile.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806