29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kawe ostis Estcondelt büroohooned

Pärnu mnt 158
Autor: Veiko Tõkman
Kinnisvarakontsern Kawe ostis Estcondelt aadressil Pärnu mnt 158 asuvad büroohooned koos parkimismajaga.

Kahe hoone kogupindala on 24 360 m2 ning välja üüritud büroo- ja äripindadel tegutseb 22 üürnikku. Eraldi võetuna on büroohoonete maht 6 952 m2 ja 6 910 m2, parkimismajja mahub 470 autot. Büroohoonete esimestel korrustel on kaubanduspinnad ja ülemistel kontorid, teatas Kawe.

Kawe partneri Jaanus Kosemaa sõnul on hooned heas asukohas, jäädes linna peamise logistilise kolmnurga sisse ning paiknedes olulise Järvevana liiklussõlme vahetus läheduses. Kosemaa märkis, et hoonete korrused on hea kujuga ning optimaalse suurusega, mis on oluline nende edasisel välja üürimisel. Hooned on algusest peale kuulunud Estcondele, neid on hoitud väga heas korras ja neisse pidevalt investeeritud.

Kevadel lõpetas Kawe Tallinnas Baltika kvartalis esimese A-energiaklassi büroohoone ehituse. Hoone üüriti välja enne ehituse lõppu. Arendamisel kasutati mitmeid uudseid lahendusi, mille tulemusena valmis energiasäästlik ärimaja, tagades üürnikele madalad kulud, mis on aasta keskmisena 1,6 €/m2 kohta.

Järgmisel aastal plaanib Kawe alustada uue ligi 20 000 m2 suuruse büroohoone projekteerimist. Kosemaa sõnul on turul ruumi energiasäästliku, efektiivse korruseplaaniga ja heas asukohas hoonete jaoks.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474