29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna lähistele kerkib kaks hakkekatlamaja

Hakkepuit
Autor: Veiko Tõkman
Eesti üks suuremaid soojuse tootjaid Adven ehitab Laagrise ja Loole Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toel uued puiduhakkel töötavad katlamajad.

Adven Eesti teatas, et alustas uute kaugkütte katlamajade rajamist Laagrisse ja Loole. Nii Laagris kui ka Lool on katlamajade vundamendid juba valmis ja hooned kerkimas. Kevadel seisavad ees põhiseadmete paigaldus ja katlamajade käivitus- ning seadistustööd. Mõlemad puiduhakkel toimivad katlad hakkavad kaugküttevõrku soojust tootma juba järgmise aasta kevadel. Siiani töös olnud gaasikatlad jäävad kasutusse tipukoormuste katteks ning reservvõimsustena puiduhakkekatlamajade hooldusperioodideks.

Adven Eesti arenduse ja investeeringute valdkonna juhi Priit Tiidu sõnul on Laagri ja Loo piirkondadesse uute katlamajade rajamise otsus väga õigeaegne. “Tegu on esimeste piirkondadega, mis KIKi toetuse najal uue energiatootmiskeskuse saavad. Just viimastel kuudel on maagaasi hind võtnud suuna üles, mis on veelgi kinnitanud puiduhakke tugevat positsiooni turu soodsaima kütusena,” ütles Tiit.

Puiduhakkel toimivate kaugküttekatlamajade võimsus on Laagris 3,8 MW ja Lool 2 MW. Kokku investeerib Adven Loole ja Laagrisse 2,2 miljonit eurot, millest ligi poole katab KIK Euroopa Liidu 2014-2020 ühtekuuluvusfondi toetusmeetmest “Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne”.

Adven Eesti kinnitas hiljuti investeerimiskava aastateks 2017-2020, mille raames viiakse biomassile üle kolmteist ettevõtte kaugküttepiirkonda ning korrastatakse kaugküttevõrkusid.

Adven pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Adven Eesti on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, tegutsedes neljateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. Lisaks tegutseb Adven ka Soomes ja Rootsis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474