Autor: Tõnu Toompark • 3. jaanuar 2017

Statistika: palgad kerkivad korterite hindadega samas tempos

Autor: Äripäev

Vaatamata mõningasele tööpuuduse kasvule püsib tööhõive kõrgel. See veab omadega kaasa palgatõusu.

Eesti 2016 kolmanda kvartali keskmine brutopalk oli statistikaameti andmetel 1119 eurot ehk aastatagusest 7,1% enam. Palgakasv on küll varasemate kvartalitega võrreldes pisut pidurdunud, kuid siiski väga kõrgel tasemel.

Kõrge palgakasv on samas suurusjärgus 2016 kolmanda kvartali korterite tehinguhindade kasvuga. Varasema pooleteise aasta jooksul on korterite tehinguhinnad liikunud üsna horisontaalselt. See tähendab, et tänase kõrge kinnisvaraturu aktiivsuse ehk suure tehingute arvu taga on palga suhtes mõistlikul tasemel püsivad elamispindade hinnad.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806