Autor: Tõnu Toompark • 3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: palgad kerkivad korterite hindadega samas tempos

Foto: Äripäev
Vaatamata mõningasele tööpuuduse kasvule püsib tööhõive kõrgel. See veab omadega kaasa palgatõusu.

Eesti 2016 kolmanda kvartali keskmine brutopalk oli statistikaameti andmetel 1119 eurot ehk aastatagusest 7,1% enam. Palgakasv on küll varasemate kvartalitega võrreldes pisut pidurdunud, kuid siiski väga kõrgel tasemel.

Kõrge palgakasv on samas suurusjärgus 2016 kolmanda kvartali korterite tehinguhindade kasvuga. Varasema pooleteise aasta jooksul on korterite tehinguhinnad liikunud üsna horisontaalselt. See tähendab, et tänase kõrge kinnisvaraturu aktiivsuse ehk suure tehingute arvu taga on palga suhtes mõistlikul tasemel püsivad elamispindade hinnad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474