3. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna elanikkond kasvas 443 623-ni

Sõidusoodustused ja üüriturg moonutavad Tallinna elanike statistikat.
Foto: Raul Mee
Rahvastikuregistri andmeil elab 1. jaanuari seisuga Tallinnas 443 623 inimest, kuid statistika võib olla tugevalt moonutatud.

Möödunud aasta jooksul kasvas Tallinna elanike arv 4106 võrra. Enim, 1307 inimese võrra, kasvas elanike arv septembris. Linnaosadest kasvas aasta jooksul enim ehk 1760 inimese võrra kesklinna elanikkond. 2013. aasta jooksul kasvas tallinlaste arv rekordiliselt ehk lausa 10 069 inimese võrra, teatas Raepress.

Tasub meeles pidada, et Tallinna ametlike elanike arvu paisutab nn roheline kaart, mis annab registreeritud tallinlastele tasuta sõidu õiguse linna ühistranspordis. Samal ajal piirab üürnike tegeliku elukoha registreerimist kinnisvaraomanike kartus, et sissekirjutus ananb üürnikele tavapärasest rohkem õigusi ning köidab ka maksurevidentide tähelepanu.

Moonutusi võib tekitada ka asjaolu, et mitteeluruumina korteriomandisse, näiteks külaliskorterisse, saavad end Tallinna elanikuna registreerida vaid kinnisvaraomanikud ise.

Statistikaameti hinnangul on moonutused inimeste tegeliku elukoha andmetes suur probleem, mis tuleb enne Eesti esimest e-rahvaloendust lahendada. Loe statistikaameti seisukohti siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474