Autor: Tõnu Toompark • 11. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: mitteeluruumide ehituslubade ja kasutuslubade arv vähenes

Äripindadega hoone ehitus Tallinnas Balti jaama lähedal.
Foto: Andras Kralla
Statistikaameti andmetel sai 2016 kolmandas kvartalis kasutusloa 216 mitteeluruumi kasuliku pinnaga 194 200 m². Aastataguse ajaga võrreldes vähenes kasutusloa saanud ehk valminud mitteeluruumide arv 30%, kuid nende pind suurenes 15%.

See tähendab, et 2016 kolmandas kvartalis kasutusloa saanud mitteeluruumid olid aastatagusest suurema pindalaga.

Sama kehtib mitteeluruumide ehituslubade kohta. 2016 kolmandas kvartalis sai ehitusloa 603 mitteeluruumi pinnaga 306 900 m² ehk aastatagusest 22% vähem mitteeluruume, mille pindala on sama suur kui aasta tagasi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474