24. jaanuar 2017

Eestimaalased väldivad üürikodu kasutamist

Ott Heidmets
Autor: Kinnisvara24

Inimesed eelistavad ülekaalukalt kodu omada, mitte üürida, selgus Kinnisvara24 korraldatud küsitlusest.

Tänavu jaanuaris eelistas üle 90% ligi 200st küsitlusele vastanust kinnisvara omada, mitte üürida, rääkis Kinnisvara24 tegevjuht Ott Heidmets Kinnisvarauudised.ee-le. Tema sõnul ei ole tulemus küll suur üllatus, sest eestlased on väga omandikesksed, kuid investorihingega kinnisvaraostjatel tasuks selelst küsitlusest siiski järeldusi teha.

Äripäev tutvustab oma üürituru teemalist uuringut 21. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval kinnisvarakonverentsil.

Vaata konverentsi kava ja esinejaid siit!

Küsitlusele vastanud leidsid, et üürimise kahjuks kõneles eelkõige kindlustunde puudumine. Inimesed kardavad, et üürikorter võidakse ära müüa ja kolimine võib ette tulla sunnitult. Nad otsivad kodust turvatunnet ja enamuse hinnangul üürikorter seda pakkuda ei suuda. Lisaks toodi välja, et üüritasu maksmine on majanduslikult kahjulik ja elamine üüripinnal piirab vabadusi.

„Kui ostetud kinnisvara võimaldab inimestel tunda end kindlana ja n-ö oma elu peremehena, siis üürikorteri puhul sõltutakse kinnisvara omanikust ja kardetakse tema meele muutust,“ selgitas Heidmets.

„Kuigi üürituru kasvust ja üürikorteri headest külgedest on meedias palju räägitud, näitab reaalsus, et laiapõhjaline mõtteviis on visa muutuma,“ kommenteeris Heidmets, “vaatamata sellele, et huvi üürikorteritesse investeerida on äärmiselt kõrge, tuleb nõudluse poole pealt sein ühel hetkel vastu.“

KV24 Meedia OÜ hallataval Kinnisvara24 portaalil on praegu ligikaudu 4000 registreerunud kasutajat ning ligi 18 000 kuulutust. Kinnisvara omamise ja üürimise teemaline küsitlus jõudis umbes 3400 inimeseni ja tagasisidet andis pea 200 inimest.

Kinnisvara24 erineb teistest kinnisvaraportaalidest selle poolest, et tavakuulutuste avaldamise eest maksma ei pea. Lisaks kuulutustele pakub portaal kasutajatele ka muid hüvesid, näiteks häid kujundusideid vahendavat kodu sisustamise blogi "Inspiratsiooniallikas".

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806