31. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Capital Mill leidis tervisemajas uue kullasoone

Lasnamäe Tervisemaja
Foto: Capital Mill
Oma esimest 11 miljonit eurot maksma läinud tervisekeskust peab Capital Mill atraktiivseks investeeringuks, kuna kaubandus- ja bürookinnisvara turgu ähvardab tugev ülepakkumine.

Tallinnas aadressile Linnamäe tee 3 kerkivas ja märtsis avatavas Lasnamäe Tervisemajas on suurem osa 9000 ruutmeetrist 10aastaste lepingutega juba välja üüritud, rääkis Kinnisvarauudised.ee-le Capital Milli arendusjuht Tanel Samuel.

Ruutmeetritelt jaguneb kahest osast koosneva hoonekompleksi üüripind meditsiiniteenuste ja kaubanduse-teeninduse vahel enam-vähem pooleks. Kogu kaubanduse-teeninduse ala on välja antud, tuntumatest kaubamärkidest tulevad majja Konsum, mis võtab enda alla 2000 ruutmeetrit ja Benu apteek. 2000 ruutmeetrit kulub ka spordiklubile. Vaba on üksnes 300 ruutmeetrit erinevaid pindu meditsiiniteenustele.

Keskmist ruutmeetri üüri ja oodatavat tootlust ei soostunud Samuel konfidentsiaalsuslepingutele viidates avaldama. Küll aga väljendas ta arvamust, et poliitikute omavaheline võimuvõitlus Capital Milli ja Lasnamäe Tervisemaja majandustegevust ei mõjuta.

„Pigem on Lasnamäe Tervisemaja musternäide eraettevõtluse ja omavalitsuse koostööst. Linnal on vajadus avardada oma elanike võimalusi saada kvaliteetset arstiabi. Meie arendajana saame koostöös linnaga pakkuda selleks parima lahenduse,“ ütles Samuel.

Küsimusele, millist tootlust Capital Mill kinnisvarainvesteeringu mõttes tavapäratu kasutusotstarbega majalt ootab, vastas Samuel: “Investeeringut rahuldavat. Kommertskinnisvara turuolukord on väga palju muutunud. Investeerimisettevõttena ei ole kaubandus- ja bürooprojektid praegu meie jaoks atraktiivsed.“

Samuel lisas, et arvukate uusarenduste valmides jõuab kaubanduspindade turule iseloomulik ülepakkumine peagi ka büroopindade turule. „Seetõttu pidasime mõistlikuks otsida sektoreid, kus saaksime teha midagi teistest erinevat. Meditsiinisektor on nišš, kus uute ja kaasaegsete teenindustingimuste järele on ühest küljest selge vajadus, teisest ei ole seal praegu konkurente,“ kommenteeris ta. „Saime kiirelt aru, et see on väga huvitav ja nõutud projekt ning ei ole välistatud, et võtame sarnaseid projekte arendada ka tulevikus.“

Lasnamäe Tervisemaja viiekordses osas hakkavad töötama nii pere- kui eriarstid, kuid sinna tuleb ka taastusravi koos basseini, päevakirurgia ja uuringuvõimalustega. Selle kõrvale rajatakse kahekordne hoone, kus hakkab tegutsema spordiklubi, apteek, kauplus ja teised teenused. Tervisemajja kolivad teiste hulgas ka Kose-Lasnamäe perearstikeskus ja Tallinna munitsipaalperearstikeskus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474