Hoonestamata maa hind üle 1000 €/m2

2016. aastal maksti Tallinnas hoonestamata elamumaa maksimumhinnana 1012 ja hoonestamata ärimaa maksimumhinnana 1684 eurot ruutmeetri kohta, selgub Maa-ameti 2016. aasta ülevaatest.

Ülevaatest selgub, et kõige suurem summa, 26 miljonit eurot, maksti Tallinna hoonestatud ärimaa eest. Põhjalikku koondülevaadet kogu Eesti kinnisvaratehingutest saab vaadata siit.

Erinevus ajakirjanduses suurimaks 2016. aasta kinnisvaratehinguks nimetatud Hiltoni hotelli müügiga, kus hinnaks oli 48 miljonit eurot, tuleneb sellest, et osade kinnisvaratehingute puhul müüakse ja ostetakse kinnisvara omavaid ettevõtteid. Kinnisvara ise sel juhul omanikku ei vaheta ja seetõttu ei kajastu need tehingud ka Maa-ameti ülevaadetes.

Tasub märkida, et üle 1000-eurone hoonestamata maa ruutmeetri hind on väga ebatavaline ega tähenda automaatselt, et kinnisvarahindade tõusust hullunud ostjad on hakanud hiigelsummasid taskust välja tõmbama, et vaid ihaldatud krundi omanikuks saada. Tavaliselt maksab turu keskmisest kõrgemat hinda erihuvidega ostja, et saada ostu tulemusel mõnd lisahüve või õigust, mis tema praegust niigi head majanduspositsiooni veelgi kindlustab.

Kogu aasta Eesti kinnisvaratehingute rahalisest mahust võtsid 67% enda alla Tallinna ja Harjumaa tehingud. Tehingute arvult kuulus Tallinnale ja Harjumaale 47%-line osakaal kogu turust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised