Autor: Tõnu Toompark • 7. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: kinnisvara&shytehingute arv ja käive vähenesid

Foto: Pixapay
2016 neljandas kvartalis tehti Eestis maa-ameti andmetel 14 666 kinnisvaratehingut. Seda oli aastatagusest tehingute arvust 4,4% vähem.

2015 viimases kvartalis toimus 15 349 tehingut. Tehingute arvu on tõususuunas surunud korteritehingute jätkuv kasv, kuid allapoole lõkkab seda hoonestatud ja hoonestamata maade tehingute arvu 6-7-protsendiline vähenemine.

Kinnisvaratehingute arvu vähenemisega samas taktis ehk samuti 4,4% vähenes kinnisvaratehingute käive. 2016 neljanda kvartali kinnisvaratehingute kogukäive oli 848 miljonit eurot.

Kinnisvaratehingute väärtus (mln €, vasak telg) ja arv (parem telg)

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474