15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu saab uue üldplaneeringu

Tartu üldvaade
Foto: Arno Mikkor
Volikogus vastu võetud ja märtsi lõpust aprilli lõpuni avalikul väljapanekul olev Tartu uus üldplaneering muudab linna tulevikku vähemalt paarkümmend aastat.

Võrreldes praeguse üldplaneeringuga keskendub uus planeering enam kesklinna arendamisele, soodustades seejuures Maarjamõisa ja Raadi piirkonna edasist kujunemist, ettevõtluse tihedamat integreerimist olemasolevasse hoonestuskeskkonda ning kortermajade eelistamist eramutele seni täisehitamata aladel, avaldas linnavalitsus. Uues üldplaneeringus väheneb mõnevõrra ka elamumaade osa ja kasvab rohealade ning ettevõtlusmaade osakaal.

Üldplaneeringu koostamisel vaadati üle kõik miljööväärtuslikud hoonestusalad ning muudeti osadel aladel piire või kaitserežiimi. Oluliselt kasvab üldplaneeringu roll ehitusõiguse andmisel.

Üldplaneeringusse on integreeritud hiljuti kehtestatud Tartu kesklinna, Ränilinna ja Supilinna planeeringud.

Tartu linn alustas üldplaneeringu ülevaatamist juba 2013. aasta lõpul. Üldplaneering on avalikul väljapanekul 27. märtsist 28. aprillini.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474