5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet uurib kinnisvarabüroode kartelli

Märt Ots
Foto: Andras Kralla
Kinnisvarabüroode ühine boikott kuulutuste portaalile kv.ee tõi kaasa konkurentsiameti uurimise, vahendas Postimees konkurentsiameti juhi Märt Otsa öeldut.

Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa hinnangul tuleb kinnisvarafirmade ühispöördumist kinnisvaraportaali kv.ee vastu uurida ning sellisel kujul on ühine boikott taunitav.

«Seisukoht on selline, et esiteks alustame menetluse ja kahtlemata analüüsime ning uurime välja, mis on põhjused ja millised on tagajärjed. Mis menetlusest välja tuleb, seda ei oska kommenteerida,» ütles Ots BNSile.

«Igasugune ühine boikoteerimine on kahtlemata taunitav konkurentsiseaduse alusel. Kas siit mingi rikkumine välja tuleb, kas siin kedagi karistatakse, seda ma ei oska muidugi öelda. Aga kahtlemata selline ühine kokkulepe, ühine boikoteerimine ei ole ikkagi soositav,» selgitas Ots, kes nimetas boikotti ühelt poolt väga tugevaks kartellikokkuleppe indikaatoriks ning võrdles seda teiselt poolt koolikiusamisega.

Kinnisvaraportaali kv.ee boikotis osalevad Uus Maa ja Arco Vara, Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober Haus, 1Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474