11. aprill 2017

Kaubandus&shykeskused astusid kaupmeeste liitu

Viru Keskus
Autor: Andras Kralla

Viru Keskus, Ülemiste Keskus ja Tartu Kaubamaja astusid peamiselt kinnisvaravahendajaid ja –arendajaid koondava Eesti Kinnisvarafirmade Liidu asemel Kaupmeeste Liidu liikmeskonda.

Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil avaldas lootust, et esimesed kaubanduskeskustest liikmed suurendavad liidu kõlapinda ning esindatust kõigis kaubandusega seotud segmentides. Peil märkis märtsis, et värskete liikmetena on suured kaubanduskeskused juba andmas tooni Kaupmeeste Liidu tegevusplaanis. Kaupmeeste Liit asutati 1996. aastal ja sinna kuulub 62 liiget.

Erinevate majandussektorite segunemist on liitude tasemel näha ka mujal. Näiteks kuuluvad kinnisvarafirmade liitu ühisrahastusplatvorm EstateGuru ja Postimehe kontserni liidetud kinnisvaraportaal kv.ee. Samas on Eestis olemas ka selliseid turvalahendusi pakkuvaid firmasid, mis ei kuulu mitte Eesti Turvaettevõtete Liitu, vaid hoopis Eesti Infotenoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu.

Kaubanduskinnisvara turul on lähiaastatel kujunemas olukord, kus osa lisanduvatest ruutmeetritest võib tühjaks jääda, kuna sinna ei leita üürnikeks piisavalt hea käibe ja tuntusega kauplusi. Kaubanduskeskustel, mis on kaupmeestele ja nende muredele-rõõmudele n-ö lähemal, on teatud mõttes rohkem infot, kui nende konkurentidel.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806