26. aprill 2017
Jaga lugu:

Tehingute rahaline maht suurenes kolmandiku

Foto: Andras Kralla

Kinnisvaratehingute koguväärtus oli esimeses kvartalis ligi 765 miljonit eurot, mis on 33% kõrgem kui eelmise aasta samal perioodil. Jõuline kasv tuli korteriturult, kus tehingute koguväärtus kasvas pea 40%.

Ka tehingute arv kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga, kokku tehti ligi 12 000 tehingut. Seda on 15,1% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Üldjuhul on esimene kvartal kinnisvaraturul rahulikum kui ülejäänud osa aastast, kuid tänavu ületas tehingute koguväärtus esimeses kvartalis vähesel määral ka eelmise aasta neljanda kvartali tulemusi, teatas Maa-amet.

“Tehingute koguväärtuse kasv võrreldes aastataguse ajaga tuleneb nii korteriomandite kui ka hoonestatud maade sektoris toimunud muutustest,” kommenteeris Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. Ta lisas, et üha enam kapitali liigub korteriomandite turul ja seda on näha nii tehingute arvu kasvust kui ka üldisest hinnatõusust, mida omakorda mõjutab uute korterite osakaalu suurenemine.

Korteriomanditega tehti esimeses kvartalis kokku 6 906 ostu-müügitehingut. Võrreldes 2016. aasta sama perioodiga kasvas eluruumide tehingute arv ligi 19% ning võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga 0,3%. Eluruumidega tehtud tehingute koguväärtus oli 38,6% kõrgem kui 2016. aasta esimeses kvartalis.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee