26. aprill 2017

Tehingute rahaline maht suurenes kolmandiku

Autor: Andras Kralla

Kinnisvaratehingute koguväärtus oli esimeses kvartalis ligi 765 miljonit eurot, mis on 33% kõrgem kui eelmise aasta samal perioodil. Jõuline kasv tuli korteriturult, kus tehingute koguväärtus kasvas pea 40%.

Ka tehingute arv kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga, kokku tehti ligi 12 000 tehingut. Seda on 15,1% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Üldjuhul on esimene kvartal kinnisvaraturul rahulikum kui ülejäänud osa aastast, kuid tänavu ületas tehingute koguväärtus esimeses kvartalis vähesel määral ka eelmise aasta neljanda kvartali tulemusi, teatas Maa-amet.

“Tehingute koguväärtuse kasv võrreldes aastataguse ajaga tuleneb nii korteriomandite kui ka hoonestatud maade sektoris toimunud muutustest,” kommenteeris Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits. Ta lisas, et üha enam kapitali liigub korteriomandite turul ja seda on näha nii tehingute arvu kasvust kui ka üldisest hinnatõusust, mida omakorda mõjutab uute korterite osakaalu suurenemine.

Korteriomanditega tehti esimeses kvartalis kokku 6 906 ostu-müügitehingut. Võrreldes 2016. aasta sama perioodiga kasvas eluruumide tehingute arv ligi 19% ning võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga 0,3%. Eluruumidega tehtud tehingute koguväärtus oli 38,6% kõrgem kui 2016. aasta esimeses kvartalis.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806