27. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reidi tee hankedokumendid kooskõlastusel

Jõe tänavast Russalkani ulatuva Reidi tee valmimisega saavad paljud piirkonna arendused tuule tiibadesse. Fotol vaade Russalka monumendile.
Kui Tallinna linn on Reidi tee hankedokumendid Tehnilise järelevalve ametiga kooskõlastanud ja teeehitaja välja valinud, läheb 2018 oktoobris valmiva Reidi tee ehituseks.

Pikksilma tänavast Russalka ristmikuni kulgeva Reidi tee teise etapi ehitus peaks praeguste plaanide järgi valmima 2018 oktoobris. Tallinna linnaplaneerimise amet väljastas teisele etapile juba ehitusloa. Esimesele etapile, mis kulgeb Jõe tänavast Pikksilma tänavani, anti ehitusluba 2016 lõpus.

Vaata 23. mail toimuva kinnisvaraarenduse konverentsi kava SIIT!

Reidi tee väljaehitamisega luuakse eeldused seni kasutuseta sadama ja tööstusalade arenguks, kommenteeris tegevlinnapea Taavi Aas Raepressi vahendusel. Ehitustegevuse algus ümberkaudsetel arenduskinnistutel on paljuski seisnud just Reidi tee väljaehitamise ja kommunikatsioonidega liitumise võimekuse taga.

Reidi tee ehitamist alustatakse mõlemast otsast, nii sadama poolt kui Russalka ristmikult, kus tööd lähevad kõigi eelduste kohaselt lahti pärast tänavusuvist noorte laulu- ja tantsupidu. Vahemikus 30. juunist 2. juulini on Tallinna linn lubanud peolisi Narva maanteel oma ehitustöödega mitte segada. Tallinna kommunaalamet on kinnisvarauudised.ee-le öelnud, et Euroopa Liidu eesistumisperiood Reidi tee ehitustöid aga takistama ei hakka.

Lõigus Jõe tn – Pikksilma tn lammutatakse 12 hoonet ja rajatist. 1600 mm läbimõõduga ja 1,5 km pikkune sademevee kollektor rajatakse kinnisel meetodil koos sõidutee alla jäävate tehnovõrkudega, milleks on vee- ja reoveekanalisatsioon, elektri- ja sidetrassid, tänavavalgustus, gaasi- ja kaugkütetrass. Ehitatakse uus pumpla.

Reidi tee kogupikkuseks on 1,7 kilomeetrit. Tee rajamiseks tuleb seejuures pikendada olemasolevat kaldakindlustust. Neljarealise sõidutee kõrvale mere äärde rajatakse Lootsi tänava ja Pikksilma tänava vahelises lõigus linnapromenaad ning Pikksilma tänava ning Russalka vahelises lõigus rannapromenaad, jalgrattatee, haljas- ja puhkealad. Reidi tee ehitamisega rekonstrueeritakse ka Russalka ristmik.

Projekti tee-ehitusliku osa koostasid K-Projekt AS ja Novarc Group AS. Projektile eraldatava toetuse suurim summa on 24 225 816 eurot ja projekti omafinantseering 4 275 144 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474